• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O savcılara peşin terfi
03 Şubat 2014 Pazartesi 09:06

O savcılara peşin terfi

Hükümeti hedef alan 17 Aralık komplosu savcılarının soruşturma başlamadan önce HSYK tarafından peşinen terfilerle ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Hükümet darbesi hedefleyen soruşturmaların başlamasından önce soruşturmaları yürüten savcıların Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnameleriyle kademeli olarak terfi ettirildikleri ortaya çıktı. Soruşturmaların ise savcılara verilen terfilerin hemen arkasından başlatılmış olması dikkat çekiyor.

MAAŞLARA ZAM YAPILDI

Aralarında bakan çocukları ve iş adamlarının olduğu 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcılardan Mehmet Yüzgeç, HSYK tarafından 2013 Ağustos kararnamesiyle terfi ettirildi. Terfiyle Yüzgeç'in kıstas aylığı yüzde 81 oranına yükseltildi. Yüzgeç, 17 Aralık soruşturmasının Memur Suçlar Bürosu'nca yürütülen bölümüne bakıyordu.

İZMİR SAVCISINA DA TERFİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na yönelik soruşturma yapan ve İstanbul Emniyeti'ne hukuksuz operasyon talimatı veren İbrahim Baytekin de 2013 Aralık döneminde terfi alarak birinci sınıf savcılığa yükseltildi. Terfi listesinde sicil numarasının yanında Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı olduğu belirtilen Baytekin'in İstanbul'da görevlendirildiği notu düşülmüş. Aynı dönem İstanbul Adliyesi'nde Başsavcıvekilliği görevinde bulunan Fikret Seçen, Cihan Kansız ile İzmir'deki yolsuzluk operasyonunu yürüten Başsavcıvekili Ali Haydar'ın da terfi aldığı belirlendi.

MİT SAVCISI UNUTULMADI

Hatay'da MİT'e ait olan ve Suriyeli Türkmenlere yardım taşıyan TIR'ı silah taşıdığı iddiasıyla durduran ardından olayı basına servis eden Hatay Cumhuriyet Başsavcıvekili Özcan Şişman'ın da terfi alarak kıstas aylığı yüzde 81 oranına yükseltilmişti.

'Paralel Yapı'nın silahı kararnameler

Basit gerekçelerle disiplin cezası alan yargıçların bu yöntemle sicil notları düşürülüp meslekte yükselmeleri engellenirken 'paralel devlet yapılanması' olarak nitelendirilen örgütün yöneticilerinden talimat alan yargıçların terfi alarak sicil notları yükseltiliyor. Birçok yargıç HSYK'nın disiplin ve terfi kararlarının yanlı olarak verildiği görüşünde. Yüzlerce hakim ve savcı, yıllarca yurdun en ücra köşelerinde görev yaptığı halde terfi kararnamelerine giremezken darbe girişimi olarak nitelendirilen soruşturma ve operasyonlarda imzası olan yargıçların, terfi alması soru işaretlerine neden oldu.

Kaynak: Yeni Şafak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA