• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O öğretmenlerin ellerinden öpüyorum
03 Haziran 2012 Pazar 10:27

'O öğretmenlerin ellerinden öpüyorum'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik 'Bu rengarenk dünya çocuklarını, muhabbet fedaileri olarak dünyanın dört bir tarafında eğiten öğretmen kardeşlerimizin ellerinden öpüyorum'' dedi.

Şanlıurfa'da, ''10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'' kapsamında 11 Nisan Stadyumu'nda yapılan törende, 18 ülkedeki Türk okullarında öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Burada Türkçe, Kürtçe ve Arapça eserler seslendiren, şiirler okuyan, çeşitli ülkelere ait halk oyunları gösterileri sunan öğrenciler, izleyicilerden alkış aldı.

-''135 ülkeden bin 500 öğrenci''

Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 10 yıl önce 17 ülke ve 62 öğrenciyle başlayan olimpiyatların bugün 135 ülke ve bin 500 öğrenciyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Etkinliğin, Türkiye'nin 41 ilinde yapıldığını, bir de finali olduğunu hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

''Bu muhteşem tablo kendi kendine oluşmuyor. Sabrın, tahammülün, hedefi olmanın bir neticesi olarak bu güzel, muhteşem tablolar gelişiyor. Kim yaktı bunun ilk meşalesini, dünya insanlığının barışı için, huzuru için kardeşliği için bu meşaleyi ilk olarak yakan Hocaefendi'ye, muhterem Hocaefendimiz'e buradan ben de selamlarımı gönderiyorum. Şanlıurfa'dan selam olsun diyorum. Şanlıurfalıların teşekkürünü iletiyorum. Bu rengarenk dünya çocuklarını, muhabbet fedaileri olarak dünyanın dört bir tarafında eğiten öğretmen kardeşlerimizin ellerinden öpüyorum. Onlara çok teşekkür ediyorum.''

Bakan Çelik, daha sonra öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliği, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök, Halil Özcan ile Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile davetliler izledi.

AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA