• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O mektubu bana bir Türkiye dostu verdi
11 Nisan 2014 Cuma 09:10

O mektubu bana bir Türkiye dostu verdi

Davutoğlu, paralel yapının ülkemizi karalayan mektubunu Türkiye dostu bir diplomatın kendilerine verdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 24 televizyonunda, Türkiye aleyhine ifadelerin yer aldığı ABD'deki yabancı ülke temsilciliklerine gönderilen utandıran mektuba ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Türkiye'nin mektuplarla dış dünyaya şikayet edilmesiyle ilgili söz konusu mektubun yabancı misyon şeflerine gönderilen bir mektup olduğunu söyledi. Davutoğlu, mektupların yeni olmadığını söyleyerek, 'Bana iletilen mektup yabancı bir yetkili tarafından iletildi ve her yerde dolaşıyor. New York'ta herkes biliyor' dedi.

PEŞİNEN YARGILIYOR

Davutoğlu, mektubun içeriğine ilişkin, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yolsuzluklara bulaşmıştır. Bulanmıştır'. Hepsi hüküm veriyor. Bir kere daha mahkemenin neticelendirmediği bir konuda hüküm veriyor. 'Başbakan hakkında da zaten yolsuzluk var', vesaire vesaire anlatıyor. Sonra da 'bu sebeplerle bunları örtmek için Türkiye hükümeti şu harekete saldırıyor' ifadeleri yer alıyor' diye konuştu.

GÖZÜ YAŞARARAK VERDİ

Söz konusu mektubun yabancı misyon şeflerine gönderilen bir mektup olduğunu belirten Davutoğlu, 'Bir yabancı diplomatik misyon şefi Türkiye dostluğuyla maruf bir misyon şefi bunu bize iletti. O kişi bunu gözü yaşararak iletti' dedi. Davutoğlu, mektupların gizli saklı olmadığını vurgulayarak, 'Basının eline de düşecek mektuplar, çünkü herkesin bildiği şeyler' değerlendirmesinde bulundu.

KAVGAMI TÜRKİYE'DE VERİRİM

Mektubun zamanlamasıyla ilgili değerlendirmede bulunmak istemediğini açıklayan Davutoğlu, 'Seçimlerden önce veya sonra, o konuda bir şeye girmek istemem. O zaman iyi niyetle bunları bizlere ileten insanları da zor durumda bırakmak istemem' diye konuştu. 28 Şubat döneminde maruz kaldığı haksızlıklara değinen Davutoğlu, 'Bu şartlarda onlarca uluslararası toplantıya gittim. Hiçbir yerde ülkemi şikayet etmedim. Ben kavgamı Türkiye'de veririm. Ben Türkiye'de hapse de girerim ama gidip başka bir ülkede kendi ülkemi şikayet etmem' dedi.

KİM OLURSA OLSUN GEREĞİ YAPILIR

Gülen Cemaati'nin, 'Türk okullarının kapatılması talimatı'nı vermekle suçladığı Davutoğlu, 'Hayır kapatmak diye bir talimat yok. O okulların her bir taşında bizim emeğimiz var. Şu ana kadar o okullar bu hale gelmişse, her birinde Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın, Babacan'ın, benim emeğim var' diye konuştu.

Sabrediyorum

İzmir'deki casusluk operasyonunun Todays Zaman'da 'Dışişleri'nde seks skandalı' diye yansıtıldığını hatırlatan Davutoğlu, 'Bazı şeylere sabrediyoruz. Sabrımız yanlış anlaşılmasın, sabrımız olgunluğumuzdan ve hala bu çevrelerde vicdan sahibi insanlara duyduğumuz saygıdandır' dedi. Davutoğlu, 'Mağdur yani hakkında bir şeyler yazılmış, haksız bir şekilde ve onun üzerinden beni İngilizce yayında seks skandalı gibi bir lafla irtibatlandırarak özür dilemeye çağıran bir yazı yayınlanabiliyor. Bakın, bunu şimdiye kadar hiç bahsetmedim. Hiç açmadım bunu. Çünkü o topluluk içinde olup da Allah rızası için ve gerçekten büyük bir mahviyetle çalışan insanlara duyduğum saygı sebebiyle. Ve ne diyor biliyor musunuz aynı yazıda, 'nasıl Clinton Wikileaks dolayısıyla özür dilediyse Davutoğlu da bu sebeple özür dilemeli'. Benim bildiğim bir olay değil. Dışişleri mensuplarımızdan ola ki hata yapmış olan olursa, olabilir de her toplulukta olduğu gibi. Ayrıca hata yapılmamış. Bu mensuplar mağdur olarak mahkemeye çağırılmışlar. Sen bunu seks skandalı gibi son derece ahlaki bakımdan benim adımla yan yana konamayacak bir şeyi şekilde yazıyorsun ve ben buna sabrediyorum. Sonra, MİT Müsteşarımızı El Kaide şeyleriyle yan yana yazabiliyorsun veya 'şunlarla irtibatlı' diye' dedi.

Senegal'le işbirliği mutabakat muhtırası

Türkiye ve Senegal arasında Dışişleri Bakanlıklarının işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Senegalli mevkidaşı Mankeur Ndiaye tarafından bakanlık konutunda düzenlen törenle imzalandı. Davutoğlu daha sonra bugün başlayacak Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi'nin (NPDI) 8. Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere Japonya'ya gitti. Bakan Davutoğlu ve eşlik eden heyet Japonya'da 1890 yılında meydana gelen Ertuğrul Fırkateyni Faciası'nda yaşamını yitiren denizcilere ait Türk Şehitliği'ni de ziyaret edecek.

ÖZGÜN KAYNAK

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA