• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O listeyi paralel örgüt mü verdi?
28 Mart 2014 Cuma 09:28

O listeyi paralel örgüt mü verdi?

Mavi Marmara davasının 5. duruşması dün yapıldı.

Mavi Marmara davasının beşinci duruşması dün İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. 19 farklı ülkeden hukukçular ve Mavi Marmara mağdurlarının katıldığı dava öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yapıldı.

LİSTE VARDI

Davanın dünkü duruşmasında mağdur ve müştekilerin ifadelerinin alınmasına devam edildi. Mağdurlardan Özlem Şahinermiş'in avukatı Müşir Deliduman, İsrail askerlerinin ellerinde gemiye katılan bazı kişilerin isimlerinin bulunduğu bir liste olduğunu vurgulayarak, 'Bu listeyi İsrail'e paralel terör örgütünün mensupları mı verdi?' diye sordu. Yeni Şafak, sözü edilen listede Mavi Marmara'nın da içinde bulunduğu Gazze'ye Özgürlük Filosu'nun etkin bir şekilde görev alanların isimlerinin bulunduğu bilgisine ulaştı. Geçtiğimiz duruşmaya raporlu olduğu için katılmayan 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, 'En yaşlı hâkim' olduğu için YSK'da görevlendirildi.

26 MAYIS'A ERTELENDİ

Mağdur avukatları Mavi Marmara saldırısında ismi geçen İsrailli yetkililer hakkında yakalama kararı çıkarılarak haklarında kırmızı bülten düzenlenmesini talep etti. Avukatlar ayrıca bu isimlerin malvarlıklarına el konulup iadelerinin istenmesine karar verilmesini istedi. Avukatların Mavi Marmara gemisinde keşif yapılması talebi de 'dosyaya esaslı bir katkısı olmayacağı' gerekçesiyle reddedildi. Bir sonraki duruşma 26 Mayıs'a ertelendi.

Dövülerek tutuklandım

Mağdur sıfatıyla ifade veren Ümit Sönmez de, olay günü Mavi Marmara Gemisi'nde olduğunu belirterek, olay gününe ilişkin İsrail'in görüntüleri göndermesi halinde gerçeklerin ortaya çıkacağını söyledi. Görüntülerin izlenmesi halinde kimin katil kimin masum olduğunun açıkça görüleceğini ifade eden Sönmez, şunları anlattı: 'Olay günü İsrail askerleri tarafından darp edildim ve sağ omzumdan yaralandım. Olaydan sonra şeker hastalığına yakalandım. Bize bazen, 'İşkence gördünüz mü?' diye soruyorlar. Bizim yaşadıklarımız zaten işkence gibiydi. Dövülerek tutuklandım.'

Mavi Marmara sembol oldu

Mavi Marmara Davasının 5'inci duruşmasına katılmak için Türkiye'ye gelen aktivistler arasında yer alan ve bir dönem İsrail Savunma Kuvvetlerinde paraşütçü olarak görev yapmış, İsveçli aktivist Dror Feiler 'Gazze'ye beni Filistin halkına karşı savaşmam için gönderdiler kabul etmedim. İsrail'den ayrıldım ve Gazze için giden yardım gemilerine katıldım' dedi. Mavi Marmara gemisinin dünyada bir sembol olduğunu dile getiren Feiler, içinde farklı milletlerden insanların bulunmasıyla uluslararası bir yardım filosu olduğunun unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA