• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O ilçenin su hatları yenilendi
11 Kasım 2015 Çarşamba 17:50

O ilçenin su hatları yenilendi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Ereğli Anıt Bulvarı, Meydanbaşı, Kazım Karabekir ve İnönü caddelerinde ilçeye içme suyu sağlayan ana hattı yenileme çalışmasını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yol çalışması yapacağı güzergâhlarda su şebeke ıslahı yaparak hatları yenileyen Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Ereğli’de Anıt Bulvarı, Meydanbaşı, Kazım Karabekir ve İnönü caddelerindeki çalışmaları tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelerde işletim ömrü dolan su borularını yüksek yoğunluklu borularla değiştirdiklerini, yerine uzun ömürlü, sağlıklı ve yüksek basınca dayanıklı boruları tercih ettiklerini söyledi.

Uzun zamandır kullanılan fakat toplum sağlığını tehdit ettiği için yenilenmesi gereken su hatlarında sürdürülen ıslah çalışmalarını Ereğli’de tamamladıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Gerek bulunduğu konumu, gerekse nüfusu ve sanayisi itibariyle büyük öneme sahip olan Ereğli ilçemizin daha sağlıklı bir su şebekesine kavuşması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar tamamlandı. Gerçekleştirdiğimiz anahat su şebeke ıslahı çalışmalarında KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, farklı çaplarda toplam 19 bin 373 metre uzunluğunda 100 yıl ömürlü, yüksek basınca dayanıklı, sağlıklı polietilen ve farklı çaplarda 2 bin 271 metre uzunluğunda sağlıklı ve uzun ömürlü duktil borular kullanıldı. Ereğli ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA