• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O hırsız yakalandı!
23 Ocak 2014 Perşembe 10:16

O hırsız yakalandı!

Konya’da son bir hafta içerisinde altı cami ve bir mezarlıktan musluk çalan zanlı, önce güvenlik kamerasına, ardından da polise yakalandı.

Konya’da son bir hafta içerisinde altı cami ve bir mezarlıktan musluk çalan zanlı, önce güvenlik kamerasına, ardından da polise yakalandı. 
Olay, son bir hafta içerisinde merkez Meram ilçesinde birbirine yakın beş farklı mahallenin camilerinde ve mezarlıklarda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yaylapınar Uhut Mahallesi'ndeki bir camiye giden Mehmet A. (26), abdest alıyormuş gibi yaparak şadırvanın su vanasını kapattı. Cemaat ayrıldıktan hemen sonra camiye gelip şadırvan ve tuvaletlerde bulunan altı musluğu yerinden sökerek çalan şüpheli olay yerinden kaçtı. Aynı yolla birbirine yakın altı camiden ve bir mezarlıktan 33 tane musluğun sökülerek çalınması üzerine cami imamları polisi aradı. Olay yerine giden Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Bir camiye ait güvenlik kamerası görüntülerin inceleyen polis, şüphelinin kendilerinde çok sayıda kaydı bulunan madde bağımlısı Mehmet A. olduğunu belirledi. Şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı araştırma başlatan polis, hurda malzeme alıp satılan iş yerlerini kontrol etti. Polis, yaptığı kontroller sırasında şüpheyi Yaylapınar Süleymaniye Mahallesi Yazoba Sokak’ta bulunan bir hurdacıya muslukları satacağı sırada yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli polisin yaptığı ilk sorguda, “Ben işsizim, cebimde param yoktu, o yüzden muslukları çaldım. Ama kendi kendime söz vermiştim, eğer polise yakalanmadan iş bulup çalışmaya başlarsam musluklarını çaldığım camilere yardım yapacaktım” dediği öğrenildi.
Şüphelinin cami tuvaletindeki musluğu söktükten sonra kenarda bulunan oturağın üzerine bırakıp, şadırvandakini de sökerek bıraktığı yerden diğer musluğu alıp olay yerinden kaçması güvenlik kamerasına yansıdı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA