• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O helikopterde kripto bilgiler var
27 Temmuz 2016 Çarşamba 11:41

O helikopterde kripto bilgiler var

Yunanistan, darbecilerin kaçırdığı Skorsky helikopterindeki kriptolu bilgileri çözerse, Türkiye'de aynı sisteme sahip diğer hava araçları güvenli şekilde uçamayacak.

Cuntacı 8 vatan haininin Yunanistan’a kaçtığı Skorsky helikopteriyle ilgili önemli bir ayrıntıya ulaşıldı. ‘Tanık’ olarak dinlenen Pilot Üsteğmen Ömer Derelioğlu, söz konusu helikopterde, kriptolu karşı koyma tedbirleri ve kriptolu telsizlerin bulunduğunu söyledi. Derelioğlu, “Yunanistan bu bilgileri çözerse uçaklarımız güvenli bir şekilde uçamaz” dedi.

FETÖ'cü kalkışmanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, cuntacılara yönelik operasyonlar ve tutuklamalar sürerken, yeni ifadeler de ortaya çıkmaya devam ediyor. 'Bilgi sahibi' sıfatıyla ifadesine başvurulan Kara Havacılık Komutanlığı Birinci Kara Havacılık alayında görevli Üsteğmen Ömer Derelioğlu, 15 Temmuz gecesi yaşananları tek tek anlatırken, önemli bilgiler de verdi.

TÜM UÇUŞLARI ETKİLER
Derelioğlu, “Yunanistan'a giden helikopterin üzerinde kriptolu karşı koyma tedbirleri ve kriptolu telsizler bulunmaktadır. Bu sistemler Yunanistan tarafından çözülebilir. Bu durumda ülkemizde bulunan aynı sisteme sahip diğer hava araçlarının da güvenli ve emniyetli şekilde uçamayacağını değerlendirmekteyim" dedi. Derelioğlu 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını ise özetle şunları söyledi:

HELİKOPTERLERİ HAZIRLADILAR
Nöbetçi olduğum 15 Temmuz günü saat 12.30 sıralarında taarruz helikopter hangarındayken Tabur Komutanı Yarbay Murat Bolat'ın Hangarda bulunan bütün helikopterlerin çıkarılması emrini verdi. 4 süper kobra ve 2 kobra helikopterin hangardan çıkarıldı. Bolat ve Taarruz Helikopter Tabur Komutanı Yarbay Özcan Karacan'ın emriyle 2 ATAK helikopteri de Malatya'dan acilen çağrıldı.

ZEKİ ÇOLAK TALİMAT VERDİ
Saat 18.00 sıralarında Kara Havacılık Komutanı Emir Subayı Fatih Karagöz uçuşların durdurulması talimatını verdi. Uçuşlar indirildikten sonra saat 18.30-19.00 arasında Orgeneral Sali Zeki Çolak üsse geldi. Yanında bulunan heyetle hangarların önünde yaklaşık 45 dakika kadar konuştu. 20.00'de bölgeden ayrıldı. 20.45'te tüm uçaklar çalıştırıldı. hemen Kara Havacılık Harekat Merkezi aradım. Kara Havacılık Komutanlığı Harekat Subayı Kurmay Binbaşı Okan Kocakurt, 'bizim haberimiz var, sen bir şeye karışma' dedi

GENELKURMAY BASILDI
Daha sonra Yarbay Murat Bolat 'Genelkurmay Başkanlığı'nın basıldığını, bir yolcu uçağının kaçırıldığını, Güvercinlik meydanından bu yolcu uçağıyla saldırı yapılacağı istihbaratı bulunduğu için bu helikopterlerin Akıncı Meydanına acil olarak götürüleceğini, bu sebeple kaskımı hemen giyip gelmemi' söyledi. Gidip gelene kadar uçakların kaldırıldığını gördüm. Bolat bana, “Sana gerek kalmadı" dedi."

Osman Özgan - Yeni Şafak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA