• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O gence umut doğdu
09 Şubat 2013 Cumartesi 16:07

O gence 'umut' doğdu

Antalya'da bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan ''Umut'' ismi verilen genç için tedavi umudu doğdu.
Samsun'da faaliyet gösteren özel bir fizik tedavi merkezinde görevli fizyoterapist Halis Begoviç, Antalya'da 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan, ''Umut'' ismi verilen gencin bakımını gönüllü üstlenen Gülsüm Kabadayı'yı ziyaret etti.
Kadadayı'yı evinde merkezin koordinatörü Sevim Taşkelek ile ziyaret eden ve Umut'u muayene eden fizyoterapist Halis Begoviç, Umut'un artık hastane ortamında tedavi görmesi gerektiğini söyledi.
Umut'un ekip çalışması içerisinde tedavisinin yapılması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Begoviç, fizyoterapi, robotik rehabilitasyon destekli fizyoterapi seansları, havuz tedavisi ve konuşma tedavisi görmesi gerektiğini anlattı.
Begoviç, ''Umut'un artık hastane ortamında tedavi görmesi gerekiyor. Önce ses çıkartma, sonra da kelimeleri üretmeye çalışmamız gerekiyor ki kendisiyle iletişim içinde olalım. Öncelikle başını sabit tutması gerekiyor. Daha sonra gövde kontrolü gerekiyor. Bütün bu işlemlerin iyi bir kadro ve ekiple yapılması gerekir. Merkezimizde de bu donanımlar var. Umut'u en yakın zamanda en iyi hale getirmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.
Gülsüm Kabadayı ise Umut'un oturmasını, başını dik tutmasını ve yürümesini ümit ettiğini kaydederek, ''Devletime ve Türk doktorlarına güveniyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bizi ziyaret etmesini bekliyoruz'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA