• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O anneye müebbet hapis
11 Eylül 2013 Çarşamba 16:00

O anneye müebbet hapis

Anneye, "kasten öldürme" suçundan müebbet, "eziyet"ten ise sevgilisiyle birlikte 5'er yıl hapis cezası verildi

Konya'da 3 yaşındaki çocuğun yatağına idrarını yaptığı ve kustuğu için başına tahtayla vurularak öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanık anne, "kasten öldürme" suçundan müebbet; "eziyet"ten ise sevgilisiyle birlikte 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet duruşmasında, tutuklu sanık Fadimana Tekin (33), tutuksuz yargılanan sevgilisi Koray Kara (25) ile sanık avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, Tekin'in verdiği dilekçe okundu. Tekin, dilekçesinde, "Bana ailem sahip çıkmadı. O yüzden Koray Kara'nın yanına sığındım. Uyuşturucu ve sinir hapları kullanıyordum. Çocuklarımı istemeyen Koray, sürekli beni dövüyordu. Olay günü aldığım uyuşturucu hapın da etkisiyle sürekli ağlayan oğlumu kanepenin üzerine attım. Öldürme niyetim yoktu. Nasıl öldüğünü bilmiyorum. Tahliye olup, çocuklarımla yeni bir hayat kurmak istiyorum" ifadelerine yer verdi.

- Kararı duyunca ağladı

Mahkeme heyeti, araştırılacak bir hususun kalmadığını ve karar vereceklerini belirterek, sanıklardan son sözlerini sordu. Tekin, "Pişmanım, beratımı istiyorum" diye konuşurken; Kara, "Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum" dedi.

Fadimana Tekin "kasten öldürme"den müebbet, "eziyet" suçundan ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, Koray Kara'ya da "eziyet" suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

Kararı duyunca ağlamaya başlayan Tekin, "Ben bu cezayı hak etmedim. Onun da ceza alması lazım" diyerek, yanındaki Kara'ya saldırmak istedi.

Merkez Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi'ndeki evlerinde 31 Mayıs 2011'de merdivenden düştüğü belirtilen 3 yaşındaki Fırat Perker, kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını kaybetmişti.

Vücudunda morluklar ve yanmadan dolayı kabarıklar olduğu fark edilen çocuğun annesi Fadimana Tekin ve birlikte yaşadığı sevgilisi Koray Kara tutuklanmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA