• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O alt geçidin açılışına seçim engeli
26 Mart 2014 Çarşamba 15:38

O alt geçidin açılışına seçim engeli

Adana'da Gezi Parkı olayları sırasında alt geçitten düşerek şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın isminin verildiği o alt geçidin açılışı seçim yasaklarına takıldı.
Adana'da Gezi Parkı olayları sırasında alt geçitten düşerek şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın isminin verildiği alt geçit, seçim yasakları nedeniyle açılamadı.
İstanbul Taksim'de geçtiğimiz yıl mayıs ayının sonunda Gezi Parkı'nda başlayan ve Türkiye'ye yayılan Gezi Parkı olaylarında Adana'da 5 Haziran 2013 günü Komiser Mustafa Sarı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan alt geçitten düşerek hayatını kaybetmişti. Belediye Meclisi, komiserin şehit olmasının ardından alt geçide Komiser Mustafa Sarı'nın isminin verilmesine karar verdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bir süre önce tamamlanan alt geçidin açılışının bugün yapılacağını bildirdi. Bunun üzerine alt geçit, belediye işçileri tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Polisler ise alt geçidin her iki tarafında TOMA'larla önlem aldı. Ancak açılış saati geldiğinde belediyeden herhangi bir yetkili gelmedi. Bir süre sonra basın mensupları aranarak açılışın ertelendiği bildirildi. Açılışın ise seçim yasakları nedeniyle gerçekleştirilemediği öğrenildi.
"İŞÇİNİN TÜRK BAYRAĞI HASSASİYETİ"
Bu haberin ardından belediye işçileri, alana asılan Türk bayraklarını indirmeye başladı. Bir işçi Türk bayraklarının asılı olduğu ipleri direklerden çıkartırken, bir başka işçi ise bayrakların yere düşmemesi için büyük çaba harcadı. Bütün bayrakları kucağına toplayan işçi, onlarca bayrağı yere düşürmeden toplamayı başardı.
Komiser Mustafa Sarı'nın ismi daha önce de merkez Sarıçam Suluca Mahallesi'nde bir ilkokula verilmişti. Sarı şehit olduğu sırada 4 aylık hamile olan eşi Eda Sarı ise, yaklaşık 4 ay önce bebeğini dünyaya getirdi. Bebeğe Aras ismi verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA