• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NYTnin iddiası tartışılıyor
05 Aralık 2011 Pazartesi 14:15

NYT'nin iddiası tartışılıyor

ABD'nin muteber gazetelerinden New York Times (NYT) bugünkü nüshasında ilginç bir iddia ortaya attı.
 
ABD'nin muteber gazetelerinden New York Times (NYT) bugünkü nüshasında ilginç bir iddia ortaya attı. NYT'nin haberine göre şu an donmuş olan üyelik müzakereleri 2014'e kadar kapalı kalırsa Türkler masadan kalkabilir. NYT bu iddiasını Türk yetkililere dayandırdı.
2006'dan bu yana çok az ilerleme sağlayan Türkiye-AB ilişkilerinin 2012'nin ikinci yarısında dönem başkanı olacak Rum Kesimi'nin 6 aylık riyasetinde tamamen duracağına işaret eden gazete, Türk yetkililerin özel görüşmelerinde müzakerelerde 2014'e kadar ilerleme sağlanamaması durumunda masadan kalkabileceklerini dillendirdiğini belirtiyor.
Dan Bifelsky imzalı ve İstanbul mahreçli haber, AB iktisadi krizin pençesinde mücadele ederken ekonomisi hızla büyüyen Türkiye'nin AB üyeliğinden ümidi kesmeye başladığına işaret ediyor. Türkiye'de şu an gündemde olan sorunun "AB Türkiye'yi reddetmeden önce Türkiye mi AB'yi reddetsin?"e dönüştüğüne işaret eden NYT, Türkiye'nin yaptığı mühim reformlara rağmen Müslüman nüfusun ve ülkenin büyüklüğünün AB'nin bazı üyelerini rahatsız ettiğini ifade etti. NYT, müzakerelerin net bir üyelik perspektifi bile sunulmadan yıllardır devam ettiğine işaret etti.
 
Türk tarafı yıllardır AB ne yaparsa yapsın masadan kalkan taraf olmayacağında ısrar ediyor....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA