• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Numan Kurtulmuş’a ’ikinci kalkışma’ iddiası soruldu
26 Eylül 2016 Pazartesi 14:42

Numan Kurtulmuş’a ’ikinci kalkışma’ iddiası soruldu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı terör örgütünün ikinci bir kalkışmada bulunacağı iddialarıyla ilgili bir istihbarat olmadığını, halkı endişeye sürüklememek gerektiğini, devletin bu konuda zaten teyakkuzda olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Bakanlar Kurulu'nun gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AK partili vekillerin kriptolu mesajlaşmada kullanılan Bylock programını kullandığı iddialarının sorulması üzerine, "Söylentilerle, rivayetlerle hareket edilemez. Bu konuyla ilgili, Bylock, soruşturma zaten ciddi olarak devam eden bir soruşturmadır. Kapsamı bellidir. Bu çerçevede de herhangi bir şekilde bu tür söylentiler üzerinden AK Parti'yi, AK Partili siyasetçileri töhmet altında bırakacak sözlerin de ortalıkta dolaşmasının doğru olmadığı kanaatindeyim.Bu soruşturma devam eder, eğer doğru olan bilgiler varsa bu bilgiler çerçevesinde de gerekli adımlar atılır. Ancak, ortada herhangi birşey yokken bütün AK Parti'yi, AK Parti milletvekillerini ya da AK Partili siyasetçileri töhmet altında bırakacak sözlerin söylenmesini doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.
AK Partili vekillerin Pensilvanya'ya gittiğine ilişkin görüntülerin yayımladığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, "Bunlar değerlendirilir" dedi.
Kurtulmuş, emeklilerle ilgili bir promosyon çalışmasının da şu anda olmadığına işaret ederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gerekli çalışmaları ve açıklamaları yapacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD dönüşü, Rıza Sarraf'a ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerika dönüşü yolda söylediği sözler kamuoyuyla paylaştığı sözleridir. Bu konuda henüz, mesela bugünkü Bakanlar Kurulu'nda, bu konuyla ilgili bir konu gündeme gelmemiştir. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar Adalet Bakanlığı tarafından yürütülür. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki görüşleri, hassasiyetleri ve Adalet Bakanlığı bu konuda bir adım atılacaksa bunun hukuki altyapısını hazırlar ama şu an itibarıyla böyle bir konu gündeme gelmemiştir" diye konuştu.
Kurtulmuş, kredi kartlarının tekrar yapılandırılması konusuna ilişkin, "Detaylarda çalışılıyor. İç piyasaya ciddi bir canlılık getireceğini görüyoruz" dedi.  

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA