• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Not artışı otomotivcileri heyecanlandırdı
26 Mayıs 2013 Pazar 16:05

Not artışı otomotivcileri heyecanlandırdı

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye çekmesinin ardından gözler sanayinin lokomotifi kabul edilen otomotiv sektörüne çevrildi.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Ercan Tezel, not artışı sonrası ekonominin tümünde yaşanan pozitif gelişmelerden otomotiv sektörünün de yararlanacağını, sektöre yabancı sermaye girişinin sadece not artışına değil farklı birçok unsura bağlı olduğunu söyledi.

Tezel, "Yabancı sermaye girişi sadece not artırımına bağlı değil birçok faktöre bağlı. Not artışının sağlayacağı fayda, ekonominin gelişmesine sağlayacağı fayda, otomotiv sanayisinin de olumlu gelişmesine fayda sağlayacak" diye konuştu.

Not artışı bizleri umutlandırıyor

OYAK Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu da sektörün 2023 hedeflerine ulaşması için gereken yeni yatırımlarla oluşacak rekabet ortamının sektörün sürdürülebilir gelişimi için vesile olacağını belirterek, "Not artışı bizleri umutlandırıyor" ifadesini kullandı.

Suriye krizinin büyümesi yapısal engel görülmemekte

Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan ise  "Suriye krizinin büyümesi önemli tehdit olmakla birlikte yapısal engel görülmemektedir. Türkiye sağlam adımlar atarak yoluna devam edecektir" diye konuştu.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de Türkiye’nin kredi notunun yükselmesinin, endüstrinin lokomotif sektörü olarak değerlendirilen otomotiv sektörünü de direkt olarak etkileyeceğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA