• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Norveç canavarı Ergenekonu anlattı...
25 Temmuz 2011 Pazartesi 08:52

Norveç canavarı Ergenekon'u anlattı...

Norveç'i kana bulayan katil eylemini, gaddarca ama gerekli diye savundu...

Norveç'teki bombalı ve silahlı saldırılarıyla 100'e yakın kişiyi katleden Anders Behring Breivik, bunun gaddarca olduğunu kabul ettiğini, ancak "gerekli olduğunu düşündüğünü" söyledi. Norveç’teki saldırıları gerçekleştiren Anders Behring Breivik, bin 500 sayfalık günlüğünde Ergenekon soruşturmasına da değiniyor.

Saldırgan Anders Behring Breivik, günlüğünde Ergenekon ile ilgili olarak, 'İslamcı hükümet AKP ile, milli menfaatleri savunan Kemalist milliyetçi laik elitlerin bir çekişmesi' olarak tarif ettiği bölümde Breivik, örgütün neden başarısız olduğunun nedenlerini şöyle açıkladı: “Bu örgüt gizli faaliyetlerini sürdürebilmek için fazla büyük bir hale gelmişti ve çok açıktan hareket etmeye başlamışlardı. Ayrıca olması gereken örgüt disiplinini de kaybetmeye başlamışlardı.”


Katil polisteki ifadesinde de, "Norveç toplumunu değiştirmek istiyorum. Tek başıma hareket ettim" dediği öğrenildi.

Adadaki ilk kurban o oldu
Önce Oslo'yu birbirine kattı, ardından sinsice gençlerin arasına sızdı. İlk kurbanını ise özenle seçti.
İşte kan donduran katliamın ayrıntıları TIKLAYIN

Fransa'da yaşayan ve 1995 yılından bu yana oğlunu görmeyen Breivik'in babası ise, "Katliamı Verdens Gang'ın internet sitesinden öğrendim. Şok içindeyim" dedi.

Breivik'in annesi ise oğluyla her zaman gurur duyduğunu belirterek, terör saldırısı ile ilgili bir bilgisi bulunmadığını söyledi.

Görgü tanıkları annenin de patlama sırasında şehir merkezinde olduğunu söylediler.

Breivik'in avukatı Geir Lippestad, müvekkilinin yarın yapılacak duruşmada bu konudaki düşüncelerini anlatacağını belirtti.

Polis, katliamın yapıldığı adada kurbanların cesetlerini aramayı sürdürürken, cuma günü iki yerde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda ölenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Her iki saldırıdan da Breivik sorumlu tutuluyor. Polis yetkilisi, ikinci bir saldırganın daha olabileceği üzerinde duruyor.

Polisin, Breivik'in ilk ateş açmaya başlamasından 90 dakika sonra adaya geldiği belirlendi. Polisin hemen helikopter bulamadığı, ardından da sahilden birkaç yüz metre ileride bulunan adaya çıkmak için bot bulamadığı, bu nedenlerle geciktiği bildirildi.

2009'DAN BERİ SALDIRILARI PLANLIYORMUŞ

Katliamı bu evde planlamış
Norveç'i kana bulayan saldırganın, saldırıları planladığı evin görüntüleri yayımlandı.
FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Norveç'teki bombalı ve silahlı saldırılarıyla 100'e yakın kişiyi katleden Anders Behring Breivik'in saldırıları 2009 sonbaharından bu yana planladığı bildirildi.

Breivik, saldırılardan önce internette yayımladığı 1500 sayfalık günlüğünde, terörün kitleleri uyandırma aracı olduğunu ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük canavar olarak nitelendirilmeyi beklediğini belirtiyor.

GÜNLÜĞÜNDEKİ SON NOT

AFP'nin ulaştığı günlükte Breivik'in kişiliğine de ilişkin birçok ayrıntı görülebiliyor.

Günlük, "Sanırım bu son girişim (internete) olacak. Bugün 22 Temmuz Cuma, saat 12.51" diye sonlanıyor.

İngilizce yazılan ve "Bir Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi-2083" başlıklı günlüğe "Andrew Berwick, Adaletsever Şövalyelerin Komutanı" olarak imza atan Breivik, günlüğünün bir bölümünde, Norveçli ve gerçek adının Anders Behring Breivik olduğunu açıklıyor.

Günlükte, başlıca hedefin sosyaldemokrat partinin yıllık toplantısı olduğunu yazan Breivik, Avrupa'da hedef alınacak ülkelerin de listesini yaptığı, ülkelerde yaşayan Müslümanların sayısına göre yapılan sıralamada Fransa'nın ilk sırada olduğu görülüyor.

TEK BAŞIMA HARAKET ETTİM

Breivik (32), polisteki ifadesinde, "Norveç toplumunu değiştirmek istiyorum. Tek başıma hareket ettim" dedi.

Oslo Emniyet Genel Müdürü Sveinung Sponheim, Oslo'daki bombalama ve Utöya adasındaki katliamı tek başına yaptığını belirten Breivik'in, yaptıklarının, suç olduğunu kabul etmediğini söyledi.

BABASI ŞOKTA!

Verdens Gang gazetesinin haberine göre, katliamı yapan Anders Behring Breivik'in (32) babası gözaltına alındı ve ifadesine başvuruldu.

Katilin babası, "Katliamı Verdens Gang'ın internet sitesinden öğrendim. Şok içindeyim" dedi.

Breivik'in babasının, oğlunu 1995'ten beri görmediği ve Fransa'da yaşadığı belirtildi

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA