• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nohut, mercimek ve kuru fasulyeye prim desteği
25 Ocak 2015 Pazar 16:11

Nohut, mercimek ve kuru fasulyeye prim desteği

Başbakan Davutoğlu, kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulyeye verilen prim desteğini yüzde 100 artıracaklarını açıkladı.

Partisinin Diyarbakır'daki il kongresinde konuşan Başbakan Davutoğlu, üreticilere müjde verdi.

Tekirdağ'da, pirinçte KDV oranını yüzde 8'den, yüzde 1'e indirdiklerini duyurduğunu anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kırmızı mercimek, nohut, kuru fasulyeye verdiğimiz pirim desteğini yüzde 100 artırıyoruz. Kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulyede sertifikalı tohum kullanımında, yüzde 20 ile 50 arası artış sağlayacağız. Meyve üreticilerimize verdiğimiz fidan desteğini yüzde 50 artırıyoruz. 42 ilimize, Diyarbakır da içinde, hibe fonlarından 3 milyar vermiştik, 3 milyar daha vereceğiz. Süt ve süt ürünleri konusundaki hibe oranını yüzde 70'e çıkaracağız. Bütün tarım alanlarında hibe oranlarını artırıyoruz, artırmaya devam edeceğiz. İnşallah Diyarbakır, GAP bölgesi, bütün bu havza Ortadoğu'nun da dünyanın da en önemli tarım havzalarından biri olacak. Ve Diyarbakır'ı bir kültür merkezi yapmak için, çok acı hatıralar taşıyan hapishaneyi kültür müzesi, Diyarbakır müzesi haline dönüştürüyoruz. Bundan sonra Diyarbakır sadece kültürle, barışla, kardeşlikle anılacak."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA