• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Niyaz Usta özel okul gibi
08 Aralık 2010 Çarşamba 15:57

Niyaz Usta özel okul gibi

Uzmanlara göre öğrenciler mutlaka kendilerine bir hedef belirlemeli, aksi takdirde başarıya ulaşamazlar.
Uzmanlara göre öğrenciler mutlaka kendilerine bir hedef belirlemeli, aksi takdirde başarıya ulaşamazlar.
     Niyaz Usta İlköğretim Okulunca öğrenciler ve velilere yönelik Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Okul Müdürü Murat Koçak, amaçlarının çocukların eğitimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
     Okullarının eğitim alanında gösterdiği başarının ortada olduğunu ifade eden Koçak, ''Bu başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak için bu tür eğitim seminerlerine ağırlık vereceğiz. Çünkü eğitimde başarılı olmanın yolu bu tür eğitim seminerlerinden geçiyor. Bizler de bu düşüncelerle etkinlik halkamızı genişleteceğiz'' dedi.
     Daha sonra kürsüye, ulusal televizyon kanallarında çocuk eğitimi konusunda yaptığı programlarla tanınan Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu geldi.
     Konuşmasında öğrencilerin başarılı olmasında en büyük etkenin hedef belirleme ve motivasyon olduğuna dikkat çeken Beledioğlu, ''Eğer bir işi yaparken hedefiniz yoksa kesinlikle başarıya ulaşmanız söz konusu olamaz. Örneğin sabah erken kalktınız çarşıya gidip kendinize gri renkli bir elbise almayı hedeflediniz. Bu hedefiniz ile yola çıktığınız zaman vitrinlerdeki tüm gri elbiseler sizin dikkatinizi çekecek ve sonucunda hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır. Eğitim hayatınız da böyle olmalı. Mutlaka kendinize bir hedef belirmeniz gerekir'' dedi.
     Öğrencilerin 8. sınıfa kadar hedeflerinin bir gezinti içerisinde olduğuna dikkat çeken Beledioğlu, şöyle devam etti:
     ''İlköğretim okulunda eğitim gören çocuklarımız ilerde ne olacağı konusunda kesin bir şey söyleyemez. Çünkü bu hedefleri bir gezinti içerisindedir. Böyle durumda olan bir çocuğa ailesinin de 'illa ki şunu olacaksın' diye bir dayatması da fayda sağlamaz. Bunun için çocuğun beyni neyi algılıyor, hangi hedefte başarılı olacağına inanıyorsa ona yönelir. Aksi halde yönlendirilen çocuklar ne yazık ki başarılı olamazlar. Ayrıca, eğitimde ezbercilik doğru bir sistem değildir. Unutmamak gerekir ki, parça parça ve birbirinden ilişkisiz bir şekilde akılda tutmaya çalıştığımız bilgiler, beynimizde tutunacak yer bulamaz ve çabuk unutulur. Çünkü bu tarz elde edilen bilgiler ezber niteliğindeki bilgilerdir.
    
     -MOLA VERMEDEN ÇALIŞMAK UNUTTURUYOR-
    
     Yapılması gereken konuları tekrar ederken, yapılan her tekrarda konunun ayrı bir özelliğine dikkat etmek, her okuyuşta o konuyla ilgili yeni bir şey keşfetmektir. Öğrencilerin, adeta başka bir şey düşünerek dahi yaptıkları otomatiğe bağlanmış tekrarlar, beynin bilgiye karşı duyarsızlaşmasını sağlar. Öğrenciler şunu akıllarında tutmalı ve kesinlikle uygulamalıdırlar; beyin, çalıştıktan sonra verilen molalarda öğrenir. Biz buna öğrenme molası vermek diyoruz. Yani öğrencinin çalıştıktan sonraki çalışmadığı sürede, beynini serbest bıraktığı zaman gerçek öğrenme gerçekleşir. Hiç dinlenmeden, aralıksız bir şekilde yapılan çalışmalar, unutmayı hızlandırmaktadır.''
     Beledioğlu, öğrencilerin bunu dikkate alarak çalışmalarını planlarken mutlaka, dinlenme, aktivite ve hobilere de zaman ayırmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA