• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
New Yorkta farklı bir deneyim: Islatmayan yağmur
16 Mayıs 2013 Perşembe 12:11

New York'ta farklı bir deneyim: Islatmayan yağmur

ABD'nin New York kentinde oluşturulan bir sergide oluşturulan yağmur odası, ıslanmadan yağmur altında dolaşmanın keyfini sunuyor.

Random International adlı sanat topluluğu tarafından hazırlanan sergi, Londra'daki Barbican Sanat Merkezi'nden sonra New York Modern Sanatlar Müzesi'nde (MoMA) açıldı.

Ziyaretçilere farklı bir deneyim imkanı sunan ve ıslanmadan yağmur altında romantizm yaşamak isteyenlere yönelik oluşturulan Yağmur Odası'nı görmek isteyen Amerikalılar, 4 saate yakın kuyrukta bekleyerek ziyaret ediyor. Günde yaklaşık 600-700 kişinin gezebildiği sergiye aynı anda en fazla 10 ziyaretçi kabul ediliyor.

Tek noktasında ışık bulunan karanlık odanın 100 metrekarelik metal ızgara zeminine dakikada 1000 litre yapay yağmur yağdıran sistem, üç boyutlu sensörler sayesinde hareket algıladığı noktalara su akışını durduruyor. Bu sayede ziyaretçiler, çevrelerindeki yoğun sağanak yağışına rağmen üzerlerine tek damla su düşmeden yağmur altında dolaşma imkanı buluyor.

ABD'liler, sanat, bilim ve teknolojiyi buluşturan eser karşısında farklı tepkiler veriyor. Bazı ziyaretçiler beraberlerinde getirdikleri şemsiyeyle fotoğraf çektirirken, bazıları da yağmur damlalarını yakalamak için çaba harcıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA