• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nevruz da artık korkmak istemiyor
09 Haziran 2013 Pazar 14:32

Nevruz da artık korkmak istemiyor

Konya'da "Raşitizm"e bağlı sertleşmeyen kemikleri, vücut ağırlığıyla birlikte eğilen 13 yaşındaki Nevruz ile babası, birer gün arayla aynı hastanede ameliyat oldu

 Konya'da "Raşitizm"e bağlı sertleşmeyen kemikleri vücut ağırlığıyla birlikte eğilen 13 yaşındaki Nevruz ile babası, birer gün arayla aynı hastanede ameliyat oldu. Küçük kız, artık kemikleri eğilecek diye büyümekten korkmak istemiyor.

Akrabalarında da Raşitizm (Genetik Vitamin D Metabolizması Bozukluğu) bulunan üç çocuk babası İzzet Güneş (34) ile kızları Nevruz (13) ve Cemile'ye (7) de aynı hastalığın teşhisi konuldu.

Çocuklarının ve kendisinin sertleşmeyen bacak kemikleri yürüdükçe eğilen baba Güneş ile kızı Nevruz, bir gün arayla Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat oldu. Son operasyonla bacak kemiklerinin düzelmesi beklenen baba ve kızının, hastanenin aynı odasında tedavileri sürüyor.

Bugüne kadar İzzet Güneş 14, kızı Nevruz ise 5'in üzerinde eğilen kemikleri nedeniyle ameliyat edildi.

Baba ve kızlarının en büyük sıkıntısı ise klozeti olmayan kiralık evlerinde lavabo ihtiyaçlarını giderirken zorlanmaları...
 

- Rahatça koşup, oynamak istiyor

Nevruz Güneş yaptığı açıklamada, ameliyat olmadan önce bacak kemiklerinin görüntü olarak çok kötü olduğunu söyledi.

Eğildiğinde ya da bacak kemiklerini zorladığında ağrıları olduğunu ve yumuşak olan kemiklerinin hemen eğildiğini ifade eden Güneş, şunları kaydetti:

"Bacak kemiklerimin kırılmasından korktuğumdan, hareket edemiyordum. Arkadaşlarım gibi düzgün yürüyüp, oturmak istiyorum. Artık kemiklerim eğilecek diye büyümekten korkmak istemiyorum. Çünkü büyüdükçe bacak kemiklerim daha çok eğiliyordu. Bugüne kadar çok ameliyat oldum. Ameliyat olduğumdan bu yana neşeliyim. Büyümek istiyorum. Bu sefer her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum.  Arkadaşlarımı gördüğümde durumumdan dolayı duygulanıyordum."

Baba İzzet Güneş de bacaklarındaki kemiklerin eğilmeyeceği günlerin özlemini çektiklerini ifade etti. Ameliyat sonrası iyi olacağına inancının tam olduğunu anlatan Güneş, "Kızım ve ben bu problemden artık kurtulmak istiyoruz. Her ameliyat sonrası olduğu gibi bu sefer yine hayal kırıklığına uğramak istemiyoruz" dedi.

SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güney Yılmaz, operasyonun başarılı geçtiğini dile getirdi.

Genetik olan tiplerde vitamin D üretimiyle ilgili sıkıntılar yaşandığından, hastaların kemiklerinin kolayca eğilebildiğini aktaran Yılmaz, "Önce kemiklerin eğriliklerini tespit ettik. Kemiklerde kalsiyum depolanması, birikmesi az oluyor. Baba ve kızının eğri olan kemikleri düzeltildi. Babanın kemiğinin içine çivi yerleştirdik" diye konuştu. AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA