• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NEÜ’de uluslararası konferans
01 Ekim 2015 Perşembe 16:34

NEÜ’de uluslararası konferans

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nde “3. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Teknolojilerinde İslami Uygulamalar-IMAN 2015” konulu konferans gerçekleştiriliyor.

Konferansa, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ürdün Üniversitesinden Prof. Dr. Mohammed Zeki Khedher, pek çok yerli ve yabancı akademisyen, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Konuşma ve sunumların tamamının İngilizce yapıldığı konferansın açılışında konuşan Konferansın Yerel Komite Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken, bilgisayar teknolojilerinin hayatımızın her alanında olduğunu söyleyerek, “Üç gün sürecek olan konferansa 30 ülkeden katılım sağlandı ve 110 sunum gerçekleşecek. Pek çok alanda biz bu uygulamaları programları kullanıyoruz fakat İslami odaklı program ve uygulamalar yetersiz. Bu konferansın amacı Müslümanların kullanabileceği ne tür uygulamalar olabilir bunlar nasıl geliştirilebilir bunları anlatmak. Bu konularda insanları bir araya getirip güzel çalışmalara başlangıç yapmak istiyoruz. Bize daima destek olan Rektörümüze de teşekkürlerimi iletiyorum umarım başarılı bir konferans olur” dedi.
Ürdün Üniversitesinden Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mohammed Zeki Khedher ise, bilgisayar teknolojilerinin yaşamı her yönden etkilediğini belirterek, “Geçen yıllarda internet kullanımı yaygınlaşarak bilgi iletişimi için yeni araçlar sundu, bu nedenle uzak bilgilere erişim son derece kolaylaştı. İslami uygulamalar aracılığıyla Kuran’ı Kerim, Hadis, Fıkıh sunumu ve eğitimi verilmeye başlandı. Mevcut teknolojiyi iyi kullanabilirsek bunun İslam’a büyük katkıları olacaktır” ifadelerini kullandı.
Khedher, İslam alimlerinin de bu alanın önemini kavradığını belirtirken, İslami uygulamaların sayısının arttığını bilgi teknolojileri ve İslami âlimler arasındaki iletişimin hala zayıf olduğunun altını çizdi. Bu tarz konferansların insanlar için eğitici olduğunu dile getiren Khedher, konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“EĞER BİR ŞEYLER BATIDAN GELİYORSA BU KONUDA DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ”
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker yaptığı konuşmada, teknolojinin gelişmesiyle yaşanan hızlı sürece ve Müslüman dünyasının bu süreçte yapması gereken şeylerin önemine dikkat çekti. Teknolojinin gelişmesiyle bilgiye ulaşmanın kolaylaştığının altını çizen Rektör Şeker, teknolojiyi doğru kullanmanın ve onu yönetmenin toplum için faydalı olacağını kaydetti. Teknolojiyi ve teknoloji kullanımını Batı dünyasının elinde tuttuğunu hatırlatan Rektör Şeker, “Batı elindeki teknolojiyle bizim değerlerimizi elimizden alıyor, sonra kendi değerlerini bize empoze etmeye çalışıyor. Biz onlardan gelen teknolojiyi kontrol etmeden kullanıyoruz ve bu toplumuzda inşa edilemez problemlere yol açıyor. Eğer bir şeyler Batıdan geliyorsa bu konuda dikkatli olmak zorundayız. Oradan aldıklarımızı okullarımızda, eğitim sistemimizde veya toplumumuzda herhangi bir kontrol geçirmeden kullanmamalıyız. Bu durum Müslüman dünyası için fevkalade büyük bir sorundur. Batı bunu yaparken sosyal medyayı, bilgisayar oyunlarını kullanıyor ve biz eskiden buna maalesef engel olamıyorduk” diye konuştu.

“SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİ İÇİN BİR ARAYA GELMELİYİZ”
İslam aleminin akademisyeninden sıradan vatandaşına kadar kullanabilecek her türlü teknolojiye hakim olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şeker, ancak o zaman ümmet olarak bir araya gelinebileceğini, İslam gücünün ve kimliğinin kaybedilmeyeceğini ve arzu edilen şeylerin gelecek nesillere aktarılabileceğini kaydetti. Düzenlenen bu uluslararası konferansın sorunları konuşmak, tartışmak için önem arz ettiğini dile getiren Rektör Şeker, İslam aleminin sorunlarının çözümü için bir araya gelinmesi gerektiğini ve ümmet bilincinin gelecek nesillere de aktarılması gerektiğini kaydetti.
Program plaket takdimlerinin ardından sona ererken oturumlar da devam etti. Oturumlarda Qassim Üniversitesinden Doç. Dr. Mohamed Tahar Ben Othman, NEÜ’den Doç. Dr. Kemal Argon ve İngiltereEPromaG Danışmanlıktan Professor Ali Alao sunumlar yaptı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA