• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NEÜ’de Sürdürülebilir Öğretmen Eğitimi konferansı
13 Mayıs 2016 Cuma 14:27

NEÜ’de Sürdürülebilir Öğretmen Eğitimi konferansı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nin ev sahipliğinde Kültür ve Eğitim Bağlamında 14. Uluslararası Sürdürülebilir Öğretmen Eğitimi Konferansı (14th International JTEFS/BBCC Conference) başladı.

AKEF Erol Güngör Konferans Salonundaki programa, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Dinç, Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Kabadayı, alanda uzman çeşitli ülkelerden akademisyenler ve diğer misafirler katıldı.
Prof. Dr. Abdülkadir Kabadayı, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden hocaları Konya’da ağırlamaktan memnun olduklarını belirtirken, konferansa Mısır’dan, Estonya’dan, Hindistan’dan gelen misafirlerin, üniversitede bilgilerini aktaracaklarını kaydetti. Öğretmen eğitiminde en iyi pratiklerin nasıl geliştirileceği, alandaki eksikliklerin giderilişiyle ilgili yapılacak çalışmaların üniversiteleri adına da önemli olduğunu söyleyen Kabadayı, “Katkıda bulunan yerli ve yurtdışından gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Konferansımızın başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyorum” dedi.
NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, ise dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden üniversiteye gelen misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kongrenin ana mesajının öğretmen eğitimi, eğitimde geliştirilen farklı yöntemlerden bahsetmek adına önem arz ettiğini kaydeden Kutlu, “Eğitim konusunda yaşadığımız eksikliklere konferansın ışık tutacağını düşünüyorum. Konya tarihin, anlayışın, insanlığın yazıldığı bir şehir. Hz. Mevlana’nın mesajları hala insanlığın sorunlarına çözüm bulabiliyor. Konferansın bu anlamda Konya’da yapılıyor olması da önemli. Önümüzdeki 2 gün boyunca sürecek olan konferansın hepimiz için faydalı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Programda ilk sunumu yapan Prof. Dr. Kartikaya Sharabi Türkiye’de olmaktan mutlu olduğunu, hem gezi hem çalışma anlamında Konya’nın kendileri için de bir fırsat olduğunu söyledi. Hindistan’daki eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sharabi, alanda pek çok problemin çözüm beklediğini dünyanın çeşitli yerlerinden gelen insanların bir arada iyi bir işe imza atacaklarına dair inancının yüksek olduğunu söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA