• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NEÜde okul öncesinin geleceği konuşuldu
25 Mart 2017 Cumartesi 11:04

NEÜde "okul öncesinin geleceği" konuşuldu

Düzenlenen panele,  İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barbaros Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş ile panelistler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptığı açılış konuşmasında panelin konusunun; okul öncesi eğitimin geleceğinden ziyade eğitimin temelini oluşturması açısından aslında Türkiye’nin geleceği olduğunu belirtti. Ülkemizde son yıllarda bu konunun daha fazla önem kazandığına dikkati çeken Gürsoy, 2019 yılından itibaren okul öncesi eğitimin zorunlu hale geleceğini ifade ederek, önümüzdeki yıl Konya’nın belirlenen pilot iller arasında olduğunu söyledi. Avrupa’daki okul öncesi eğitimi incelediklerini belirten Gürsoy: “Avrupa’da 0-5 yaş grubunun tamamı bu eğitime alınıyor. Bizdeki uygulamalardan tek farkı ve iyi tarafı bu eğitimlerde din eğitimi de veriliyor. Sebebi okulların yüzde 65’inin doğrudan, yüzde 35’inin ise dolaylı olarak kiliseye bağlı olarak onların kontrolünde olması. Bizde de bu şekilde olmalı. Ülkemizde eğitim hem akademik platformlarda hem de dışında sürekli tartışılmasına rağmen ne yazık ki doğru zemine oturtulamıyor. Bu fotoğraflar doğru okunursa eğitimin daha iyi bir zeminde verileceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Ülkemizde, okul öncesi eğitimlerde faydalanılan dokümantasyonların yetersiz kaldığını belirten Gürsoy; Batıdan tercüme edilen kaynakların kullanıldığını ve bu materyallerin eğitimi tam karşılayamadığını söyledi. Bu duruma etken olarak da Batı kültürü ve toplum değerleri ile Anadolu’daki bir çocuğun dünyası ve toplum değerlerinin yüzde yüz aynı şeyleri ifade etmemesini gerekçe gösterdi.

Panel yöneticiliğini yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş da yaptığı konuşmada, EKİP 42 - Eğitimde Kaliteyi iyileştirme projesine değindi. Çok okuyan insanların okumayan emsallerine göre daha başarılı olduklarına dikkati çeken Altuntaş; okuma kültürünün yerleştirilmesine yönelik devam ettirilen bu projenin içeriğinin okul öncesi eğitimle ilgili uygulamalar eklenmesi suretiyle geliştirileceğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelistlerden Ayşe Çiğdem Gören: “Sınıf İçi Uygulamalar”, Gülnur Uslu: “Yönetim”, Gülizar Selçuk: “Aile Katılımı, Kamber Özdemir: “Değerlendirme”, Sevil Karaca: “Öğretmen Yeterlikleri” konu başlıkları ile sunum yaparak öğrencileri bilgilendirdiler. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA