• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NEÜde gök kubbe altında ramazan geceleri
04 Haziran 2016 Cumartesi 13:46

NEÜ'de gök kubbe altında ramazan geceleri

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Camii’nde bir Ramazan geleneği bu yıl da devam ettirilecek ve teravih namazları hatimle kılınacak.

Ramazan ayına özel programlar bununla sınırlı değil. Mübarek ay boyunca sohbetler düzenlenecek, ilahiler okunacak,  ayrıca çocuklar kendilerine ayrılan geniş ve güvenli bahçede oyun oynayabilecek ve böylece geleceğin büyüklerine camiye gelme alışkanlığı kazandırılacak.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karapınar, Gök Kubbe Altında Ramazan Geceleri başlığıyla özel bir program hazırladıklarını ifade etti. Teravihin hatimle açık havada kılınacağını ve bu programın 6. yılında olduğunu anlatan Karapınar: “Teravih namazı; başta İlahiyat Fakültemizin Kur'an-ı Kerim hocaları olmak üzere, Konya'mızın yetiştirdiği seçkin hafızlarımız tarafından kıldırılacaktır. Teravih namazı, selam aralarında müezzinlerimizin okuduğu salâvat, ilahi ve kasideler ile cemaate müstesna ve coşkulu anlar yaşatılacaktır. Ezandan 15 dakika önce fakülte hocalarımız toplumun ihtiyaç duyduğu, özellikle itikâdî, ahlakî ve fıkhî konuların ele alındığı vaazlar vereceklerdir.” dedi.

Bu yıl Konya’nın İslam Dünyası Turizm Başkenti olarak seçildiğini hatırlatan Karapınar bu unvana yakışır şekilde Gök Kubbe Altına Ramazan Geceleri programlarının icra edileceğini vurguladı. “Kadın-erkek herkesi bekliyoruz, aileler ibadet ederken çocuklar oyun oynayacak; çocuklarımız için geniş ve güvenli bahçemiz mevcut. Çocuklar görsün etkilensin istiyoruz.” diyen Karapınar, İslam tarihinde teravih namazlarının musalla adı verilen namazgâhlarda kılındığını hatırlatarak bir geleneğin ihya edilmesini herkese tavsiye etti.

Ramazan ayı programı kapsamında teheccüt namazları kılmayı ve ortak sahurlar yapmayı da planladıklarını söyleyen Karapınar, programın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e ve Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA