• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NEÜ’de beyaz önlük giydirme töreni düzenlendi
13 Ekim 2015 Salı 14:03

NEÜ’de beyaz önlük giydirme töreni düzenlendi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde tıp öğrenimine bu yıl başlayan öğrenciler için beyaz önlük giydirme töreni düzenlendi.

Programda selamlama konuşmasını yapan Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, beyaz önlük kavramına dikkat çekti ve öğrencilerin bu törenle giydikleri ve meslek hayatları boyunca taşıyacakları beyaz önlüğün onurları olduğunun altını çizdi. Tıbbiyeye yeni başlayan öğrencilerin bugün beyaz önlük giydiklerini altı yıl sonrada mezuniyet törenlerinde cübbe giyeceklerini görmeyi arzu ettiklerini belirten Vatansev: “Beyaz açıklığın, saflığın, duruluğun, yeni bir başlangıcın ve bozulmamışlığın simgesidir. Dolayısıyla bugün giyilen beyaz önlük onurdur. Onurunuzu asla kirletmeyin. Giyeceğiniz bu önlük onurunuz olacaktır onu çiğnetmeyin. Büyüklerinizi sayın, asla anne babalarınızı çiğnemeyin. Hoş kalın, beyaz kalın.” ifadelerini kullandı.

Şehir dışında olması münasebetiyle törene katılamayan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in mesajını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu iletti. Rektör Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sizler bugün, burada, dünyanın en kadim mesleklerinden biri olan ve fedakârlık, hoşgörü ve olağanüstü çalışma azmi ve kararlılığı gerektiren bir alana mensubiyetin başlangıç aşamasındasınız. Çok önemli bir karar vererek bu mesleğe ilk adımınızı attınız. Bugünden itibaren mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve yeteneklerle donanma, kendinizi geliştirme ve insanlığa faydalı olma noktasında çalışmalarınızı yoğunlaştıracaksınız. Öncelikli mesleki ilkeniz insanlara zarar vermemek üzerine kurulu olduğunu unutmayınız. Hayat felsefenizi ve yaşam tarzınızı derinden etkileyecek, yeniden kodlayacak bir mecraya girdiniz. Bu yol kolay bir yol değil; fedakârlık üzerine kurulu, belki belli dönemlerde motivasyonunuz azalacak, zaman zaman kararlılığınızı tahkim etmek durumunda kalacaksınız. Ama pişman olmayacaksınız.

Hızla yükselmekte olan yeni Tıp Fakültesi hastane binamız ve yenilemekte olduğumuz ekipmanlarımızla tıp eğitimi alanındaki saygın yerimizi çok daha yükseklere çıkarma kararlılığındayız. Otuz yılı aşkın süredir bu güzide eğitim kurumunda vermekte olduğumuz eğitim her geçen gün kazandığımız deneyimle niteliğini artırmakla kalmıyor, hocalarımız, mezunlarımız Türkiye’de ve dünyada kayda değer başarılara imza atıyorlar.

Biliyoruz ki Türkiye’de verilen Tıp eğitimi dünyada çok saygın bir yerdedir. Bu son dönemlerde sayılı kurumlar ve kuruluşlar tarafından da tescil edildi. Bu noktada 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü almaya hak kazanan ve Tıp eğitimini Türkiye’de aldıktan sonra ABD’ye yerleşen Prof. Dr. Aziz Sancar bizler açısından somut bir örnek teşkil ediyor. Kendisine kaleme aldığım mektubumda da ifade ettiğim gibi bizler, ‘Nobel alabilecek bilim insanları’ yetiştirme hedefiyle hareket ediyoruz.”

Konuşmaların ardından beyaz önlük giydirme törenine geçildi. İlk grup öğrencilere NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Önder Kutlu, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, beyaz önlüklerini giydirirken devamında gelen öğrencilerine de önlüklerini Meram Tıp Fakültesinden Öğretim Üyeleri giydirdi.

Tören tüm öğrencilerin önlüklerinin giydirilmesinin ardından sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA