• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NEÜ’de 53. Kütüphane Haftası etkinlikle kutlandı
30 Mart 2017 Perşembe 11:49

NEÜ’de 53. Kütüphane Haftası etkinlikle kutlandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 53. Kütüphane Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Prof. Dr. Önder Kutlu katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Ahmet Keleş Eğitim Fakültesi (AKEF) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, “Bu yılki slogan ‘Kitap her yerde okunur’ olarak belirlendi. Gerçekten de öyledir, otururken, uyumak üzereyken, hastanedeyken, yolculuktayken hemen hemen her yerde kitap okunabilmelidir” dedi.
Kitabın arkadaş, dost, hatta bazen sevgili olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kırbıyık, kitabın insana dert kazandırdığını, derdin güzel bir şey ve insan olma vasfı olduğunu, insanı olgunlaştırdığını sözlerine ekledi.
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, popüler kültürün esiri olmuş bir şekilde bize kendi tercihlerimizin dışında dayatılmış olan eserleri veya onların kontrolünde belirgin yazarları okuma gibi bir dayatmanın olduğu mevcut duruma dikkat çekti. Rektör Şeker, “Sizlere özgürce, vaktinizi en iyi şekilde nasıl değerlendirmek istiyorsanız okuma tercihlerinizi kendinize göre yapmanızı ve bundan mutluluk duymanızı diliyorum” diye konuştu.

 

“İnsan her yerde okuyabilir”
İnsanın her yerde okuyabileceğini kaydeden Rektör Şeker, Batı’da gerek mutfakta, gerek toplu ulaşım araçlarında, gerek piknik alanında hatta hatta tuvalette dahi okuma kültürünün olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Şeker, “Tuvaletlerde kitaplık olduğunu görünce çok şaşırmıştım. Zamanı değerlendirmek adına her yerde kitap okuyorlardı. Biz sohbetin ağırlıklı olduğu bir medeniyetin çocuklarıyız. Kendimizi okumak yerine, okumuşları dinlemeye yönlendirmişiz. Bunun yanlış olduğunu fark ediyoruz, bunu değiştirmemiz gerekiyor. Kur’an’ı Kerim’de de bize sürekli okuma ve akledilme emredildiği halde okumaktan nasıl uzaklaştık, bunu da sizin takdirlerinize bırakıyorum” şeklinde konuştu.

“Okuma ideoloji ile sınırlı kalırsa sadece yobazlar ve bağnazlar yetiştirmiş oluruz”
Klasiklerin evrensel olduğunu ve evrensel hürmete değer olduğunun altını çizen Rektör Şeker, “Bu anlamda tekin bakışlara gözümüzü kapatarak, sırtımızı bir yerlere dönerek ulaşamayız. Bizim yitik değer olarak görüp nerede bir kitap varsa, bilgi varsa, medeniyete ışık varsa almamız gerekmekte. Attığımız adımlarda ve takip ettiğimiz kitaplardaki ideolojik yaklaşımlar bize zarar verir. Okuma ideoloji ile sınırlı kalırsa sadece yobazlar ve bağnazlar yetiştirmiş oluruz. Her kesimi okumak, özümsemek ve bunu kendi kalbimizde, beynimizde özümseyerek ortaya bir bakış koymak zorundayız. Okuma tercihlerimizde de kaliteli okumayı tercih ederek, popüler kültürün kıskacına düşmemeliyiz” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Şeker, “Sadece bir gün okuma değil sürekli okuma, sürekli kazanma ve bizlere emanet edilmiş olan aklımızı ve zamanımızı nitelikli değerlendirmek adına okuma” diyerek sözlerini tamamladı.
Program NEÜ Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi ve “Aynı Anda 81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği ile sona ererken etkinliğe katılan öğrencilere nohut-pilav ikramı da yapıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA