• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NEÜ İlahiyat Fakültesinde mezuniyet coşkusu
29 Mayıs 2017 Pazartesi 12:22

NEÜ İlahiyat Fakültesinde mezuniyet coşkusu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı.

Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program Kuran tilavetiyle başladı. İlahiyatın kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek mezun olan öğrencilere seslenen NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Sizler peygamberlerin varisleriniz. İlahiyat diplomasını almanız sorumluluğunuzu kat kat artırmıştır. Aziz İslam’a hizmet edeceksiniz. Sizlerin hizmet alanı sadece vatan toprakları değil, küresel ölçekte bütün bir yeryüzüdür.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Önder Kutlu ise, “Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz hain bir darbe kalkışmasına sahne oldu. Bu darbe kalkışmasına girişenler maalesef güzel dinimizi alet etmek istediler. Bu bakımdan İlahiyat Fakültemiz ve buradan mezun olacak gençlerimize çok önemli görevler düşüyor. Dinimizi doğru bir şekilde, sahih kaynaklardan, uygun usullerle topluma anlatmaları gerekiyor. Sadece öğretmen olmaları veya diyanet teşkilatında görev almaları yeterli değil. Onları bir şekilde toplumun değer yargılarını, inançlarını desteklemek bakımından da yetiştirmiş bulunuyoruz. Bu açıdan ben öğrencilerimize çok önemli görevler düştüğüne inanıyorum.” diye konuştu.

Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da aynı gün içinde iki önemli etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, “Mezuniyet töreninden önce hafızların taç giyme merasimleri vardı. Ramazanın gölgesinin üstümüze düştüğü bu anlarda en güzel fotoğraflardan bir tanesini sunuyoruz ve din gönüllüsü olma yolunda buradaki kardeşlerimiz bir nefer olarak koşturma gayreti içerisinde, ‘biz de varız’ demek için artık yola revan oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sema gösterisi sunuldu. Ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildikten sonra tüm öğrencilere başarı belgeleri verildi. Program kep atma ile sona erdi.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA