• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nerelere servis ettikleri araştırılıyor
16 Mart 2014 Pazar 22:07

"Nerelere servis ettikleri araştırılıyor"

Başbakan Yardımcısı Atalay, "Devletin özel konularının görüşüldüğü telefonları dinleyip servis yapmak casusluktur. Allah bilir nerelere servis edildi. Hepsinin çalışması yapılıyor" dedi.

Atalay, Keskin ilçesinde içme suyu projesi temel atma töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yasa dışı dinlemeler ile ilgili bütün kurumların çalıştığını belirterek, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), emniyet istihbarat, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) ve devletin bütün kurumlarının şu anda o dönemlerde kimin ne yaptığı hakkında çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Hakimlerin pek çok kişi hakkında dinleme kararı verdiğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Hiç incelemeden karar verilmiş. Çok keyfilikler var. O dinleme kararları nasıl verilmiş öyle, şimdi biz çok zorlaştırdık. Yani hem somut delillere bağlı olacak dedik, hem de ağır ceza mahkemesi, 3 hakim birden karar verecek gibi. Bütün derdimiz, amacımız, vatandaşlarımızı, bu dinleme, endişesinden ve kaygısından kurtarmak ve artık kişinin özel hayatına öyle, kolay kolay giremesin. Telefonu falan dinleyemesin. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor ve bunlar yargılanacak. Başbakanımız haklı söylüyor, yani devletin en üst kademesinin Başbakanın bakanla konuşması veya başka konuşması hem de bunlar korumalı, kriptolu telefonlar, özel hatlar yani. Devletin çok özel konularının görüşüldüğü telefonları birileri dinliyor da birileri servis yapıyorsa bu casusluktur ve Allah bilir onlar nerelere servis edildi. Onların hepsinin de şu anda çalışması yapılıyor. Şunu hep söylüyoruz: Biz hükümet olarak daima hukukun içinde olduk. Daima da bu işler hukukun içinde olacak. Keyfiliklerle değil. Şimdi dosyalar oluşacak, belgeler çıkacak ondan sonra bunların yargı yolu ile yargılanması ve hatası olanın cezasının verilmesi o zaman olacak. Bütün bunlar hukuka uygun yürüyecek, bundan da emin olunsun."

Hükümet aleyhinde broşürler dağıtılıyor

Başbakan Yardımcısı Atalay, bir gazetecinin, dershane ve yurtlardaki öğrencilerin velilerine yönelik hükümet aleyhinde baskı yapıldığı iddialarıyla ilgili sorusu üzerine, Kırıkkale'de evlere çok sayfalı bir broşürün dağıtıldığını belirterek, broşürün başlığının ise "hepsi yalan" olduğunu bunların kimlerin dağıttığını tespit ettiklerini bildirdi.

Broşür içinde hükümet aleyhinde konulara yer verildiğini ifade eden Atalay, şunları söyledi:

"Bunu dağıtanlar bu yapının unsurları. Hükümet aleyhinde, bizler aleyhinde ve bunlar güya 'siyaset yapmıyoruz' falan diyorlar ama şu anda siyasetin göbeğindeler ve muhalefet partilerinden daha fazla da ev, ev bizim aleyhimizde çalışmalar yapıyorlar. O tür şeyler çok fazla. Ben bir konuşma dinledim, bir sınıfta bunların okullarının bir sınıfında, bir öğretmen,öğrencilere konuşuyor, muhtemelen öğrencinin birisi kaydetmiştir ve oradaki öğretmenin söylediklerini ben dinledim. Yani akıl almaz şeyler, 'Başbakanın çevresinde bir grup var bunların hiç birisinin din ile diyanetle ilgisi yok, hiç birisi namaz bile kılmaz. Bunlar içki içerler' gibi o saf masum öğrencilere böyle şeyler söylüyorlar. Bunlar çok üzücü şeyler. Bir İslam ülkesinde hedefi İslami hizmetleri olan kesimden bu tür şeylerin çıkması çok üzüyor. Ben hep diyorum, Rabbim ıslah etsin, Rabbim şerlerinden muhafaza etsin. Çok kötü şeyler yapıyorlar."

Süleyman Şah Türbesi'nin güvenliği

Başbakan Yardımcısı Atalay, Suriye'de bulunan Süleyman Şah Türbesi ile ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"Orası bizim için önemli, yani Süleyman Şah Türbesi ve çevresindeki arazi bizim toprağımız.Uluslararası hukuka göre de böyledir ve başından beri de zaten daima orada bizim askerimiz vardı. Oranın korumasını sağlar, oranın hizmetlerini biz yürütürüz. Oraya hiç kimse dokunamaz. Tabi çevresinde olaylar oluyor ama oranın içinde şu anda herhangi bir şey yok. Bizim askerimize herhangi bir müdahale yok. Ama Suriye'nin karmaşıklığından o coğrafya da nasibini alıyor. Şuna müsaade etmeyiz, yani oraya en küçük müdahale Türkiye'nin kendi toprağıdır hiç kimse oraya müdahale edemez. Kim olursa ona izin vermeyiz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA