• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nepalde Necmeddin Erbakan cami
20 Mayıs 2012 Pazar 17:49

Nepal'de Necmeddin Erbakan cami

İHH tarafından Nepal'de açılan camiye Prof. Dr. Necmeddin Erbakan ismi verildi.

İHH tarafından Nepal'de açılan camiye Prof. Dr. Necmeddin Erbakan ismi verildi.

İHH  İnsani Yardım Vakfı Nepal’deki Müslümanlar için iki cami ve iki okul inşa etti. Yaklaşık bir sene önce temelleri atılan iki cami ve iki okul yağmur sezonunun bitmesiyle hızlı bir şekilde bitirilerek bu yılki eğitim ve öğretim dönemine yetiştirildi.

İnşaatı tamamlanan okul ve camilerin ilki Sunsari Şehrinin Chhatabeli Köyü’nde inşa edilen ve Velid Dahhar ismi verilen okul ve camii Müslümanlara ait Bilal okuluna ek bina ve okulun camisi olarak inşa edildi.  Cami 150 metre kare, okul ise 5 derslik olarak inşa edildi.

Yaklaşık olarak 2000 nüfusa sahip Chhatabeli Köyü Müslümanların yaşadığı en yoğun köylerden birisi. İHH tarafından yaptırılan diğer okul ve camii ise Sunsarinin Guski Köyünde Müslümanlara ait Hilal Okulu’nun yanına inşa edilen ve Prof. Dr. Necmeddin Erbakan ismi verilen camii. Erbakan Camii 1000 kişilik; okul ise 12 derslikten oluşuyor.

Bu arada Guski köyü Hindistan sınırına 500 metre uzaklıkta. Aynı zamanda 7000 Müslüman nüfusuyla Nepal’in en büyük Müslüman köyü olma özelliğini taşıyor. Okulun bulunduğu kompleks ise 1200 öğrencinin eğitim gördüğü Müslümanlara ait en büyük okul olma özelliğini taşıyor. Daha önceleri Müslüman çocuklar Nepal devleti tarafından yaptırılan derme çatma binalarda eğitim görürken bu yeni okullarla birlikte hem daha güzel şartlarda okuma imkânına sahip oldular hem de Kuran-ı Kerim ve diğer İslami dersleri de öğrenmeye başladılar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA