• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Neden İntel bisküvi, çikolata üretmiyor?
25 Ağustos 2011 Perşembe 17:20

Neden İntel bisküvi, çikolata üretmiyor?

MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi, Lojistik Merkez çalışmaları için destek ziyaretlerine devam ediyor.

MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi, Lojistik Merkez çalışmaları için destek ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretler kapsamında İttifak Holdingi ziyaret eden MÜSİAD Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz’a çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi üyeleri ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Komite Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy ve Komite Üyelerinden oluşan heyet İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz’ı ziyaret etti.

İttifak Holdingde gerçekleşen ziyarette komite çalışmaları hakkında bilgi veren MÜSİAD Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek: “Sektörlerinde hızla büyüyen işletmelere baktığımızda, yalnızca sahip oldukları yetenek ve becerileri esas alan işleri yapmak istemeleri ve  temel yeteneklerini kullanmadıkları işleri, kendi dışlarındaki başka işletmelerden aldıklarını görüyoruz. Dış kaynak kullanımı adı verilen bu yöntem sayesinde, işletmeler kaynak tasarrufu yapıyor, küçük ve yalın bir yapıya sahip oluyor ve çok iyi bildikleri işler üzerine yoğunlaşabiliyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin dünya devi İntel sadece işlemci üretiyor, Renault sadece otomobil üretiyor. Neden kalkıp bisküvi, çikolata üretmeye kalkmıyor veya deterjan işine girmiyor bu büyük firmalar. Paraları mı yok, hayır, sadece kendi iyi oldukları işi yapıyorlar. O yüzden de büyükler ve büyük kalmaya devam ediyorlar. Benzer şekilde, tedarik zinciri içindeki temel lojistik faaliyetler de (nakliye, depolama ve stok yönetimi gibi) konusunda uzman lojistik şirketleri tarafından yapılmalıdır. Bırakalım nakliye işini lojistikçiler yapsın, sanayicilerimiz de esas işlerine odaklansın. Eğer en iyi yapılan işe odaklanırsak verimlik artar. Nasıl ki, bir insanın aynı zamanda hem iyi bir şarkıcı, hem iyi bir mühendis, hem iyi bir terzi, hem de iyi bir berber olması mümkün değil ise, bir firmanın aynı anda çok dağınık ve birbirleriyle ilgisiz alanlarda yatırım yapması onu hantal bir işletme haline getirir, sabit yatırımlarını artırır, verimliliği düşürür. Halbuki günümüzde stratejiler işletmelerin yalınlaşmasını, bu sayede de değişen durumlara hızlı uyum sağlamasına yöneliktir. Sanayicimiz kamyon satın alıyor, şoför işe alıyor ve sadece kendi işi için düşük kapasite ve verimlilikle bunları çalıştırabiliyor. Halbuki lojistik firmalarının esas işi zaten nakliye. Sadece bir firma için kullanmıyor elindeki kapasiteyi ve sonuçta daha yüksek verimlilik sağlayabiliyor. Sanayicimize önerimiz lojistik işini ehline teslim etmesi, nakliye için yaptığı yatırımları azaltarak, ortaya çıkan kaynakları başka alanlarda kullanarak işini büyütmesi.  Sanayicimiz şimdi bize şunu sorabilir, işin ehline nasıl ulaşacağız diye. İşte Lojistik Merkez bunun ilacı olacak. Çünkü tabiri caiz ise bu işin pazarı kurulacak. Pazar kuruldu mu, hem alıcı hem satıcı kazanır. Pazar yerinde bereket vardır. Şehrin değişik yerlerine dağılmış nakliyecilerimiz burada Organize Sanayimizin hemen karşısında Lojistik Merkezde faaliyette bulunacak ve sanayicimizin istediği hizmet ayağına gelecek” dedi. 

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Lojistik merkez çalışmalarını önemsediklerini belirten Korkmaz, “ Taşımacılıkta temel amaç en az giderle en hızlı ulaşımı sağlamaktır. Bu noktada işletmelerimizin Lojistik Merkez’de yer almalarını önemsiyoruz. Firmalar faaliyet alanlarında ciddi araştırmalar yapmalı, zayıf olduğu yada yeterli olmadığı sahalarda firmanın dış kaynak kullanımı ile işlerini uzman bir kuruluşa yaptırması gerekir. Adese olarak bizlerde bu durumu göz önüne alarak taşımacılık yaptığımız kendi araçlarımızın sayısını bir yıl içerisinde azalttık ve bu çalışmalarımız devam ediyor. Dışarıdan lojistik hizmet alımını her geçen yıl daha da artırıyoruz. Konya Lojistik Merkezi Anadolu’nun ortasında tüm yükü toplayan ve dağıtan bir kalp gibi fonksiyona sahip olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA