• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Neden geldim İstanbula
02 Ekim 2010 Cumartesi 15:36

Neden geldim İstanbul'a

Geçen sezon gösterdikleri üstün performansla Fenerbahçe ve Galatasaray'a transfer olan yeteneklerden adeta sırra kadem bastı. Kimi 1 dakika bile oynamadı, kimi yedek kulübesine mahkum oldu
Yeni sezon için Dia, Caner Stoch, Niang, Jobo gibi yıldızların yanında Gençlerbirliği'nden İlhan Eker ve Ankaragücü'nden Serkan Kırıntılı'yı da transfer eden Fenerbahçe özellikle İlhan Eker'i sezonun 6. haftasını bitirmemize rağmen kullanmadı. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın yeni sezona hazırlık maçlarında görev verdiği ve Galatasaray ile Almanya'da oynadığı Gurbet Kupası'nda ilk 11'e aldığı İlhan Eker 7. haftasına girilen Spor Toto Süper lig maçlarında hiç yer almadı.
 
6 karşılaşmada Bilica, Lugano ve Yobo'yu kullanan Kocaman, bu oyuncuları göz önünde bulundurdugumuzda önümüzdeki haftalarda üçlüden formayı almasının da zor olduğu gözüküyor.   2001-08 yılları arasında Hacettepe'de 174 maça çıkan İlhan Eker, 2008-2010 sezonunda kaptanlığını yaptığı Gençlerbirliği'nde 39 maçta 3 gol attı.
 
Serkan Kırıntılı ise 30 Ağustos'ta imzayı attı Fenerbahçe'ye. Ankaragücü'ne 2004 yılında Adana'dan gelen, 5 yıl koruduğu sarı lacivertli kalede 136 maça çıkan Serkan'ın Volkan Demirel ve Mert Günok'tan formayı alması çok ama çok zor gözüküyor.
 
CİMBOM'UN ORTA SAHASINDA O'NA YER YOK
 
Galatasaray da sezon başında Pino ve Cana transferlerini gerçekleştirmeden kadrosuna katmıştı Musa Çağıran'ı. Bonservisi Altay'da olan ama 3 yıldır Göztepe'de forma giyen 21 yaşaltı milli takım oyuncusu sarı kırmızılı takımda harika bir sezon geçirmişti. 17 yaşındaki genç yetenek Galatasaray'ın hazırlık maçlarında göz doldurdu. PAS Homedan takımına 1 gol attı, Kleve ile oynanan maçta ise 2 asist yaptı. Ancak Rijkaard O'nu ne Karpaty Liviv ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında ne de 6 haftasını geride bıraktığımız süper lig maçlarında kullandı. Misimovic-Arda-Ayhan-Mustafa Sarp'tan kurulu Galatasaray orta sahasında ilerleyen haftalarda görev alması da çok zor.   
 
ÇAĞLAR BİRİNCİ KAYIPLARDA
 
Geçen sezon küme düşen ve en çok gol yiyen takımı Denizlispor'du. O takımın defansında görev yapıyordu Çağlar Birinci. Murat Akça, Erhan Şentürk, Sadrettin Fırat Kocaoğlu ve Semih Kaya gibi gençleri Ege takımına vererek almıştı Galatasaray O'nu... Ama sakatlığı nedeniyle Galatasaray yararlanamadı bir türlü Çağlar'dan. Milli futbolcu bu sezon hiçbir maçta görev almadı.
 
ALİ TURAN GÖZDEN DÜŞTÜ
 
Ali Turan Kayserispor'un kaptanıydı. Tolunay Kafkas'ın yönetiminde ligin 'sağlam' takımlarından biri, üç büyük takımın deplasmanda kabusu Kayserispor'da savunmanın ortasında adeta kale gibiydi. Ancak Galatasaray istediğinde Kayseri yönetimiyle ters düştü ve bedelsiz gelmek için 6 ay futbol oynamadı. Sezon başladı ama Ali Turan bir türlü beklenen performansı gösteremedi. Sarı-Kırmızılı takımda 6 maç sonrasında gözden düştü, şumdi bırakın ilk 11'i alternatif olarak bile düşünülmüyor.   
 
Aslında bu saydıklarımız içinde formaya en yakın isim olarak gözüken futbolcu Mehmet Batdal. Bucaspor'dan alınan golcü futbolcu Baros ve Kewell'ın yokluğunda Frank Rijkaard'ın gözdesiydi ama Karpaty maçında sakatlanınca olanlar oldu. Hazırlık maçlarında gol atan Mehmet Batdal, OFK ile oynanan UEFA maçında da gol atma başarısını gösterdi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA