• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Necmettin Erbakan Üniversitesinden tanıtım
31 Temmuz 2012 Salı 16:04

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden tanıtım

Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Zafer Meydanına tanıtım standı açıldı. Açılan stantta görevli öğretim üyeleri tarafından üniversite ve üniversitedeki bölümler hakkında bilgiler veriliyor.
Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Zafer Meydanına tanıtım standı açıldı. Açılan stantta görevli öğretim üyeleri tarafından üniversite ve üniversitedeki bölümler hakkında bilgiler veriliyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün ve  üniversite  Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Mızırak ilginin yoğun olduğu standı ziyaret etti. Burada ziyaretçilerle konuşan ve bir açıklama yapan Rektör Yardımcısı Akgün şunları söyledi: “Üniversiteyi sadece tercih döneminde değil 2012 yılı eğitim öğretim yılında yıl boyunca tanıtmaya çalıştık. En çok tercih edilen üniversitelerden biri olması için çalışmalar yapıyoruz.”
N. E. Ü. Üç Yeni Fakülteye İlk Kez Öğrenci Alıyor
2012-2013 eğitim öğretim yılında bazı Fakültelere ilk kez öğrenci alacaklarını söyleyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün,  “Yeni kurulan ve öğretim üyesi kadrosu tamamlanan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi için toplam 1000 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Ayrıca bölümlerimiz için %5 oranında yabancı öğrenci kontenjanı da ayırdık. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi; iktisat, işletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih bölümlerine, Mühendislik Fakültesi ise İnşaat, Çevre, Elektrik ve Elektronik ve Gıda mühendisliği Bölümlerine öğrenci alacak. İlimizde ilk kez açılan Turizm Fakültesi ise Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerine öğrenci kabul edecek. Söz konusu üç fakültenin ilgili bölümlerini tercih ederek kayıt yaptıran ve fakülteye ilk üç sırada yerleşen öğrencilere başarı bursu da tahsis edilecek. Başarı Bursu uygulaması Meram Tıp, İlahiyat ve A. K. Eğitim Fakültesi için de uygulanacak. Öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vererek onları yaşama hazırlayacağız. Bu imkânları herkesin değerlendirmesini diliyorum. Tercih yapacak öğrencilerimizi üniversitemizde görmekten memnun olacağız” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA