• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Necmettin Erbakan Üniversitesinde mezuniyet heyecanı
10 Temmuz 2018 Salı 16:12

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende mezuniyet heyecanı yaşadı. Öğrenciler diplomalarını alırken büyük mutluluk yaşadı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, 2010 yılında Aralık ayında kurucu rektörlük görevinin tevdi edilmesiyle beraber bizler için ummalı bir çalışma başladı ve bugün sekizinci yılını idrak ettiğimiz bu görevde Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisi olma yolunda ilerleyen eğitim yuvasına sahibiz. Necmettin Erbakan üniversitesi, Konya üniversite olarak başladığı yolculuğunda emin adımlarla ilerlemekte. Bunda bizle beraber görev yapan hem idareci arkadaşlarımızın hem hocalarımızın ve tabi sevgili gençlerimizin de emeği var. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Başarının daim olmasını diliyorum.” dedi.

1-014.png

“DAHA NİTELİKLİ GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’nin daha nitelikli gençlere ihtiyacı olduğunu belirten Şeker, “Bunun için daha nitelikli kadrolara daha çalışkan gayretli gençlere ihtiyacımız var ve bu gençler bu üniversitelerden yetişiyor, yetiştiriliyor. Ben bu dönemde bizim mezunlarımızın da aşk ile şevk ile kendilerine kazandırılmış olan yetkinlik donanımla ve güzel ahlakla bu ülkenin gelişmesinde gelecek kuşaklara daha iyi bir güzel Türkiye bırakmak için katkılarının olacağını düşünüyorum. Kardeşlerimizin yolları açık olsun diyorum. Aileler bizlere bir emanet olarak çocuklarını teslim ettiler. Bizde bu emaneti en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ettik. Ailelerin elbette çocuklarını üniversite hayatına kadar çektikleri sıkıntılar kadar üniversite hayatı içerisinde de gençlere göz kulak olma kendilerinin başarıları için sadece dua etme değil maddi manevi birçok fedakarlıkta bulundular. Allah yaptıklarının mürüvvetini göstermeyi nasip etti ve ailelerde burada bizimle beraberler. Sevgili gençler özellikle bir toplumun ayakta kalması için ailenin önemini yeniden vurgulamak isterim. Annenize babanıza kardeşlerinize büyüklerinize küçüklerinize saygıda kusur etmeyin. Annelerin babaların hakkı ödenmez.” şeklinde konuştu.

2-004.png

“KONYA ÜNİVERSİTELER ŞEHRİDİR”

Konya’nın üniversite konusunda zengin bir şehir olduğunu dile getiren Muzaffer Şeker, “Konya huzur kenti olarak birçok şekilde tanımlanabilir anlatılabilir. Selçuklu Başkenti olan kadim başkent olarak da anılan şehrimiz artık bir üniversiteler şehridir. Yeni kurulan Konya teknik üniversite ile beraber beş üniversitemiz var. Bu kardeş üniversiteler ile beraber hem Konya’mıza hem bölgemize insanlığa hep beraber el birliğiyle tatlı bir rekabet içerisinde iyi insanlar donanımlı insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Üniversitemizin geldiği nokta kırk bine yaklaşan öğrencisi ile ve sadece bu sene verdiği 4 bin 484 mezun öğrencisi ile istatiksel olarak Konya’nın ikinci büyük üniversitesi konumundadır. Planlamamız öğrenci sayımızın 45 bini geçmemesi üzerine kurulu ama bunun içerisinde özellikle yüzde 25 kotası ile kendi içimizde oluşturduğumuz bir prensibimiz var. O da öğrencilerimiz hiç olmazsa dörtte birinin lisansüstü eğitim gören öğrenciler olmasıdır. Bu konudaki gayretimiz çabamız meyvesini verdi ve bu oranı tutturmuş durumdayız. İnşallah Türkiye’nin akademik hayatına hocalar yetiştiren bir üniversite olarak kayıtlara geçiyoruz.” İfadelerini kullandı.

1-013.png

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA