• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ne gerekiyorsa yapacağız
18 Ekim 2011 Salı 21:36

'Ne gerekiyorsa yapacağız'

Konya, kabinenin iki önemli ismini ağırladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yerel yöneticilerle birlikte kentin önemli projelerini masaya yatırdı.

Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile bir dizi açılış ve törene katılmak üzere geldiği Konya'da Mevlana Kültür Merkezi'nde AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın istişare toplantısına katıldı.

Davutoğlu ve Bayraktar, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Mevlana Müzesi'ne geçerek, Konya'da sürdürülen projeler hakkında bilgiler verdiler.

Davutoğlu, Müze bahçesinde yaptığı açıklamada, Anadolu'daki medeniyetin en önemli merkezi olan Konya'nın tarihine uygun olarak ihyası ve yeniden yapılandırılması için başlattıkları çalışmaları yoğunlaştırarak devam edeceklerini belirtti.

Yaptıkları istişare toplantısında Konya'nın tarihi dokusu ve Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında atılacak adımları gözden geçirdiklerini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Konya nadide bir şehir. Hz. Mevlana, bu şehrin ruhunu oluşturan büyük bir felsefi birikimi bize aktardı. Bu nadide şehrin korunması hem Konyalıların hem bütün vatandaşların evrensel insanlık kültürünün borcudur. Sayın Başbakan'ın Konya'ya verdiği özel bir önem var. Biz de sayın bakan ile birlikte bugün atılacak adımları gözden geçirdik. Hz. Mevlana'nın türbesinden başlamak üzere 3 milyon metrekarelik alanda bütün tarihi dokunun ana unsurlarını tek tek ele aldık. Bu büyük projelerin hayata geçirilmesi için üç asgari şart var. Birincisi merkezi Hükümet'in güçlü siyasi iradesi. O var. Başta Başbakan olmak üzere Bakan ile bu irade tekrar teyit edildi. İkincisi yerel otoritedir. En önemlisi de halkımız Konyalıların bu vizyona sahip çıkması. Konya köprü şehir kültürüne sahip. Bu şehir kültürünü yaşatacak olan da her şeyden önce Konyalılardır. Ankara'da Bakanlar Kurulu'nda bu güçlü irade varken, yerel otoritede bu çalışkanlık varken hep beraber Konya'nın tarihi dokusunu ihya edelim ve Konya'yı sadece bölgenin, Türkiye'nin değil dünyanın en önemli kültür şehirlerinden biri haline getirelim.''

Ankara-Konya hattında Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başladığını da anımsatan Davutoğlu, eski buğday pazarındaki istasyon merkezi ile ilgili çalışmaların da belirli aşamaya geldiğini, 2012'nin ilk aylarında bu merkezin ihalesinin yapılıp 2012 sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar-

Daha sonra söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Konya'da Mevlana'nın huzurunda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bayraktar, Konya'nın, Türkiye'nin önemli bir köşe başı olduğunu, Anadolu topraklarını, bu millete vatan yapan en önemli başkentlerden bir tanesi olduğunu vurguladı.

Konya Kültür Vadisi Projesi ile ilgili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'ten bilgi aldıklarını hatırlatan Bayraktar, ''Üç yıllık çalışma neticesinde proje bir noktaya gelmiş. Konya'yı Türkiye ve dünyaya tanıtacak katma değerini artıracak bir proje. Konya'ya turist sayısının 10 milyona çıkması hedefleniyor'' dedi.

Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) de seferlere başlamasından dolayı ulaşımın kentte kolaylaştığına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

''Konya'nın Türkiye'nin en önemli marka değerini artıran şehirlerin başında gelmesi hasebiyle Mevlana Kültür Vadisi Yenileme Projesi önemli. Hükümet olarak projeyle yakından ilgileniyoruz. Yasal destek bakımından belediye ile bütünleşerek ahenkli bir proje yürütülecek. 300'ün üzerinde tarihi yapı korunacak. Proje başlamıştır. Belediyemiz ilk ayağı olan harcamaları yapmış. Biz de elimizden geleni yapacağız. Hükümet olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Konya'da yeni cazibe ve alt merkezleri hem sanayi ve ikamet bakımından ticaret eğitim bakımından yeni merkezlerin oluşması bakımından fikir alışverişinde bulunduk. Çevre ve yeşillendirme konusunda çalışmalar var. Konya'ya ciddi katkılar yapmak için elimizden geleni yapacağız. Mevlana Kültür Vadisi Projesi, Konya'mızın marka değerini, mutluluğunu ve neşesini artıracaktır.''

Davutoğlu ve Bayraktar toplantının ardından Mevlana Müzesi'ni gezerek dua etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA