• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ne geldiyse Energaz yüzünden başıma geldi
07 Mayıs 2009 Perşembe 13:20

'Ne geldiyse Energaz yüzünden başıma geldi'

Mahkeme heyeti,Final Operasyonu'nda tutuklanan sanıkların ifadelerini tamamladı.

Adana'da, önceki gün başlayan ve aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Okyanus Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ve kimi hastane yöneticilerinin de bulunduğu 45'i tutuklu 234 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların ifadelerini tamamladı.

 

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıklar Okyanus Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yunus Ağralı ile Zafer Öztürk, Zafer Köseli, İsa Ünal, Abdullah Koyuncu ve tutuklama kararının ardından polisin yakaladığı Ali Alkan'ın ifadeleri alındı.

Okyanus Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Argun, hakkında yöneltilen suçlamaların tamamını reddetti.

 
Mahkeme heyetine 4 saati bulan sözlü savunma yapan ve ayrıca 253 sayfadan oluşan yazılı savunma veren sanık Argun, gözaltında ve cezaevinde bulunduğu sürenin 225 günü bulduğunu belirterek, ''İnanın bu kadar geçen sürede neden tutuklandığıma bir cevap bulamadım. Sanıklardan Hasan Taşkın'da ele geçirilen bir tabanca nedeniyle silahlı örgüt kurduğum iddia edildi. Ben örgüt kurmadım. Sadece işime aşığım ve işime koşturuyorum'' dedi.

Argun, kendisinin kolluk kuvvetlerince uzun süre usulsüz olarak izlendiğini öne sürerek, ifadesinde şunları kaydetti:

''Son 5 yıldır Türkiye'nin en gözde şirketlerinin sahibiyim. Energaz şirketi de bunlardan biri. Zaten başıma ne geldiyse bu nedenle geldi. 2 tane 5 yıldızlı otelim var. Kamu kurumlarını 350 milyon lira zarar ettirdiğimiz öne sürülüyor. Yaptığımız işlere bakıldığında girdiğimiz ihalelerin tutarı zaten 90 milyon lira. Aldığımız ihaleleri de en düşük teklifi vererek almışız. Ortada suç yokken şirketlerimiz arandı ve evrakımıza el konuldu. 2004'de girdiğimiz doğalgaz işindeki başarımız dolayısıyla rakiplerimizin bundan rahatsız olması ve Konya Emniyet Müdürlüğü'nün bazı taleplerini karşılamadığımız için üzerimize gelindi. Kolluk soruşturmalarının tamamı hukuka aykırı olarak yapıldı. Operasyon yapılmadan operasyonun ismini ve yapılacağı tarihi İçişleri Bakanlığı'na bildirdim. Bakanla bu konuda 2 kez toplantı da yaptık. Ancak bana işimize bakmamız ve rahat olmamız gerektiğini söylediler. Bazı bilgiler bilgisayarlarımıza kopyalanarak bizimmiş gibi gösterildi. Bazı telefon dinlemelerinde lehimize olan bölümler soruşturmaya dahil edilmedi. Konuşanların isimleri yanlış aktarıldı. Bir takım müştekiler de geçmişteki husumetler nedeniyle asılsız beyanlarda bulundu.'' 

 
Okyanus Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Argun, şöyle konuştu:''İddianamede örgüt üyesi olarak gösterilen kişilerin bir tek kavga, tehdit ve şantaja karıştığına ilişkin delil yok. Selçuk Üniversitesi rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Neyhan Ergene'ye, seçimlere katılmaması için baskı yaptığım iddiası doğru değil. Amacım kendisiyle sürekli görüştüğüm Ergene'nin seçimi kaybederse mahçup olmamasıydı. Konut alımında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'a yardım için devreye girmem de çıkar amaçlı değildir. Benim sahibi olduğum şirket yasalara uygun olarak kurulmuş ve faaliyetini sürdürmektedir. Şehrin çehresini değiştiren ve 5 bin çalışanı olan bir gizli örgüt nasıl olur.''
 
Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ağralı da hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 

Sanık Nusret Argun ile İlker Turdan'ı hastaneye yapılan işlerle ilgili tanıdığını belirten sanık Ağralı, ''Bu kişilerle özel bir ilişkim olmadı. Görüşmelerim de ihalelerin tamamlanmasının ardından gerçekleşti. Biz görev yaptığım kurumda başhekimlik olarak art niyetli kişiler olabileceği ihtimali nedeniyle telefon görüşmelerini kayıt altına aldırıyorduk. Suçlamaları kabul etmiyorum'' dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Ali Alkan'ın, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verdi.

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA