• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Antalyada
12 Mayıs 2015 Salı 11:12

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Antalya'da

Türkiye, 13-14 Mayıs'ta NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na ev sahipliği yapacak.

Türkiye, 13-14 Mayıs'ta NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na evsahipliği yapacak.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Antalya'da düzenlenecek toplantının, Afganistan’da konuşlu NATO Kararlı Destek Misyonu oturumuyla başlayacağı belirtildi. Oturum, Kararlı Destek Misyonu (RSM) formatında dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirilen ilk toplantı olacak.

Açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hitabıyla başlayacak ilk oturuma, 28 müttefik ülke dışişleri bakanlarının yanı sıra Afganistan ve RSM ortağı ülkeler Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Ermenistan, Finlandiya, Gürcistan, İrlanda, İsveç, Karadağ, Makedonya, Moğolistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, Güney Kore, Japonya ve Ürdün’ün dışişleri bakanları veya üst düzey temsilcilerinin; ayrıca AB temsilcileri ile BM Genel Sekreterinin Afganistan özel temsilci yardımcısının katılımının öngörüldüğü kaydedildi.

NATO-Ukrayna Komisyonu'nun, dışişleri bakanları düzeyinde bir oturum gerçekleştireceğine, Ukrayna'daki gelişmelerin ele alınacağı oturumun sonunda bildiri yayımlanacağına işaret edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Toplantının ikinci gününde, 2016 Varşova Zirvesi'ne giden süreçte İttifak içinde yapılacak çalışmalar 28’li formatta ayrıntılı olarak görüşülecektir. Türkiye’nin NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na bu yıl evsahipliği yapmasının, içinde bulunduğumuz uluslararası güvenlik ortamında ülkemizin kolektif savunma ve İttifak dayanışmasına atfettiği önemin ve NATO içerisindeki başat rolünün göstergeleri olduğuna inanılmaktadır." 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA