• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nasrettin Hoca Mevlana Müzesinde
30 Haziran 2011 Perşembe 23:47

Nasrettin Hoca Mevlana Müzesi'nde

Temsili Nasreddin Hoca, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.
Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri Grubu görevlisi Mustafa Şimşek'in canlandırdığı temsili Nasreddin Hoca beraberinde Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ve Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı ziyaret etti.
    
Temsili Nasreddin Hoca, kendisine ''Hoşgeldiniz'' diyen Rektör Okudan'a, ''Hoşbulduk, nasılsınız torunlarım'' diye karşılık verdi.
    
Nasreddin Hoca, Okudan'ı 1-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinliklerine davet etti.
    
Ardından Mevlana Müzesi'ne giden Nasreddin Hoca, burada turistlerin ilgi odağı oldu. Başında kavuk, üzerinde cübbe, takma bıyık ve aksakallarıyla turistlerin dikkatini çeken Nasreddin Hoca, müze önünde turistlerle fotoğraf çektirdi. Daha sonra Müze'yi gezen Nasreddin Hoca, çıkışta, gazetecilerin ''Neler hissettiniz'' sorusuna, ''Akşehir'den selamlar getirdim. Büyük heyecan içindeyim. Gördüm ki torunlarım beni hiç unutmamış. Akşehirli ve Konyalı torunlarım bizi dünyaya tanıtıyor. Allah torunlarımdan razı olsun'' diye karşılık verdi.
    
Nasreddin Hoca daha sonra Şems-i Tebrizi Camisi ve Türbesi'ni ziyaret etti. Bu yıl 1-10 Temmuz tarihleri arasında 52. kez gerçekleştirilecek ''Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri''nde temsili Nasreddin Hoca'nın, ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin olacağı bildirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA