• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nasreddin Hoca Münih yolcusu
04 Şubat 2012 Cumartesi 13:40

Nasreddin Hoca Münih yolcusu

Konya'da bir yerel gazete, mizah ustası Nasreddin Hoca'nın dünya genelinde tanınması amacıyla 2022 yılında Almanya'da, ''Nasreddin Hoca Münih Mizah Olimpiyatları'' düzenlenmesi için çalışma başlattı.

 Konya'da bir yerel gazete, ünlü mizah ustası Nasreddin Hoca'nın dünya genelinde tanınması amacıyla 2022 yılında Almanya'da, ''Nasreddin Hoca Münih Mizah Olimpiyatları'' düzenlenmesi için çalışma başlattı.
     Konya'nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren İstasyon Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Keziban Doğan, Nasreddin Hoca'nın torunları olarak, Nasreddin Hoca'nın dünya çapında tanınan biri olması için 2022 yılına yönelik bir çalışma başlattıklarını söyledi.
     2022 yılında ''Nasreddin Hoca Münih Mizah Olimpiyatları'' adıyla Almanya'da bir etkinlik düzenlemeyi hedeflediklerini anlatan Doğan, bu düşüncelerini İstasyon Gazetesi'nin 10. yılı dolayısıyla düzenleyecekleri kutlama programının davetiyesinde de paylaştıklarını dile getirdi.
     Özel olarak hazırlanan davetiyede 2022 yılında düzenlenmesi planlanan ''Nasreddin Hoca Münih Mizah Olimpiyatları'' için ayrı bir bölüm oluşturduklarını anlatan Doğan, ''Nasreddin Hoca'yı dünyada tanıtmak için yola çıktık. 10. yaş günümüzde de bu çalışmanın startını veriyoruz. Münih'te 2022 yılında 'Nasreddin Hoca Münih Mizah Olimpiyatları'nı gerçekleştirmek için yurt dışından yetkililerle irtibata geçeceğiz'' dedi.
     Bugüne kadar düzenlenen Nasreddin Hoca şenliklerine farklı bir boyut kazandırmaya çalıştıklarını anlatan Doğan, gazetenin 7 Şubat'ta düzenlenecek 10. yılı kutlamalarında temsili bir Nasreddin Hoca'nın bu projeyi vatandaşlara anlatacağını bildirdi.
    
     - ''Nasreddin Hoca'nın mizahına uygun davetiye'' -
    
     10 yıl sonrasıyla ilgili başka hedefler belirlediklerini de vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:
     ''Davetiyemizde 'Nasreddin Hoca Münih Mizah Olimpiyatları' dışında 2022 yılına dair bir çok hedefimiz var. Bu hedefleri de yine 10. yılımız dolayısıyla hazırladığımız davetiyede vatandaşlara duyuracağız. Bunlardan biri de Akşehir'in 2022 yılında il olması... Bu hedeflerimizin 2022 yılında gerçekleşeceğine inanıyoruz. Davetiyede de bunları mizahi bir dille anlattık. Davetiyenin üzerine çizdiğimiz karikatürde bir vatandaş, eşeğine ters binen Nasreddin Hoca'ya, 'Hocam ne bu acele- Nereye gidiyorsun böyle-' diyor. Nasreddin Hoca ise ''Torunlarım Münih'te adıma Mizah Olimpiyatları düzenlemiş. Starnberg Gölü'ne maya çalmaya gidiyorum!' şeklinde cevap veriyor. Nasreddin Hoca'nın mizahına uygun davetiye yaptık.''


AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA