• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nasdaq ile stratejik işbirliğinin imzası aralık ayında
13 Ekim 2013 Pazar 13:03

Nasdaq ile stratejik işbirliğinin imzası aralık ayında

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Turhan, Nasdaq OMX Group ile yürüttükleri stratejik işbirliği anlaşmasının detaylarının netleşmeye başladığını belirterek, Aralık ayında bizi imza attı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul’un ABD’li global borsacılık devi Nasdaq OMX Group ile yürüttüğü stratejik işbirliği anlaşmasının detaylarının netleşmeye başladığını belirterek, “Aralık ayında bizi imza atarken görebilirsiniz” dedi.

İbrahim Turhan, Washington’da İstanbul Finans Merkezi’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu"nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Turhan, Borsa İstanbul’u Nasdaq OMX Group’la çok kapsamlı stratejik ortaklığa götürecek müzakereleri uzun süredir yürüttüklerini söyledi. Geçtiğimiz temmuzda Nasdaq ile stratejik ortaklık için ön anlaşma imzaladıklarını hatırlatan Turhan, genel prensiplerin belirlendiğini ve şu anda teknik ayrıntıların üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

 “Kasım sonunda detaylar sonuçlanır, aralıkta imzalar atılır”

Anlaşmanın teknik detaylarının oldukça kapsamlı olduğunu ifade eden Turhan, hiçbir noktayı atlamamak için özen gösterdiklerini, dolayısıyla bunun da zaman aldığına vurgu yaptı. Söz konusu işbirliğinin sadece teknolojiyle sınırlı kalmayacağına değinen Turhan, “Bu işbirliği sayesinde Borsa İstanbul aynı zamanda Nasdaq OMX Group’un uluslararası finans ağındaki erişim olanaklarından da yaralanabilecek. Yine Nasdaq OMX Group bizim kurumsal imajımızı ve markamızı güçlendirme noktasında da destekleyecek. Keza yakın bölgemizdeki fırsatları birlikte değerlendirme noktasında da bir anlayış birliğine ulaşmış durumdayız” diye konuştu.

Teknik düzeydeki çabalara ilaveten hukukçuların da bir yandan çalışmalara devam ettiğini belirten Turhan, Borsa İstanbul’un mevcut yapısıyla Nasdaq’ın teknolojisini aldıktan sonra oluşacak olan yapı arasındaki farkın belirlenmesi ve hangi adımların atılması gerektiği konusunda çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti. Turhan, “Benim umudum kasım ayının ikinci yarısında bu çalışmaların sonuçlanabileceği şeklinde. Şu anda biz, hem Nasdaq tarafı hem de Borsa İstanbul, kendi düzenleyici otoritelerimizden anlaşmaların onaylanmasını da bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu da tamamlanacaktır. Dolayısıyla aralık ayında bizi imza atarken görebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA