• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müzeler Kenti için imzalar atıldı
31 Ocak 2012 Salı 11:21

''Müzeler Kenti'' için imzalar atıldı

Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Proje Ekibi'nin büyük çabaları ile hazırlanan ''Müzeler Kenti Sarayönü'' projesi imzalanan sözleşme ile resmen...
Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Proje Ekibi'nin büyük çabaları ile hazırlanan ''Müzeler Kenti Sarayönü'' projesi imzalanan sözleşme ile resmen yürürlüğe girdi.
     ''Müzeler Kenti Sarayönü'' projesiyle kolları sıvayan Sarayönülü yetkililer Sarayönü'nü bir turizm merkezine dönüştürmek için projeyi hayata geçirecek ilk adımı sözleşmeyi imzalayarak attı.
     Konya'da Mevlana Kalkınma Ajansı ve Sarayönü Kaymakamlığı arasında imzalanan sözleşme ile süreç başladı.
     Proje kapsamında ilk olarak Evcekaya mevkisine bir etnografya evi kurulacak. Burada tarihi 4000 yıl öncelerine dayanan Sarayönü topraklarına hüküm sürmüş Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Makedonya Krallığı, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı dönemlerinden günümüze ulaşan tarihi eserler sergilenecek.
     Bunun yanında ise Konya'da bir ilk olan ve Türkiye'de sayılı örnekleri bulunan tarihi bir tarım aletleri müzesi kurulacak. Tarihi Sarayönü Garı'nda kurulacak demiryolu müzesi ile de raylı seyahatin tarihine ışık tutulacak.
     İlk insan yerleşiminin izlerini taşıyan, doğası ve mesire alanları ile dikkat çeken, çevreye dost organik üretimleriyle göze çarpan Sarayönü, gelecekte çok önemli bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu sürecin ardından ise Sarayönü'ne bir de botanik park yani bitki müzesi kurulması planlanıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA