• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu bir evlilik için bunları yapın
14 Nisan 2010 Çarşamba 12:30

Mutlu bir evlilik için bunları yapın

Konya Sanayi Odasında (KSO) Mutlu Aileler, Mutlu Yarınlar konferansı düzenlendi.
Konya Sanayi Odası’nda (KSO) ‘Mutlu Aileler, Mutlu Yarınlar’ konferansı düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan TOBB ETÜ Öğretim Üyesi İletişim Uzmanı Nesrin Sevimli, sağlıklı ve mutluluklu bir evlilik yapılması gerekilenleri açıkladı.
 
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in eşi Fatma Akyürek, vali yardımcılarının eşleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in eşi Tezel Büyükhelvacıgil yaptı.
 
Tezel Büyükhelvacıgil, insanın her zaman mutluluk, huzur  ve rahatlık istediğini ifade ederek, mutluğun hep kuş tüyü yastıklarda, son model arabalarda, yeni moda elbiselerde, villalarda, pembe panjurlu köşklerde, konforda, rahatlıkta, parada, şöhrette, büyüklükte, televizyon dizilerinde arandığını belirterek, “Oysa mutluluk belki yanı başımızda, karşımızda, bilgimizde, sevgimizde gizli. Bir tebessüm, bir damla sevinç gözyaşı bizi dünyanın en mutlu insanı yapabilir” dedi.
 
Ailenin, insanın yetiştiği beşik olduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, “Beşiği sağlam olan nesiller her yönden sağlam olur. Cemiyetin yapı taşı sağlam oldu mu da millet sağlam olur, devlet sağlam olur. Ailedeki problem, insanın bütün gününe bütün işlerine sirayet eder. Hayatı verimsiz hale getirir. Bu problemler uzun vadede bütün toplumu ilgilendiren bir yara haline bile dönüşebilir. Zira, huzursuz ailede yetişen nesil, gelecekte toplumu tehdit eden bir unsur haline gelebilir” şeklinde konuştu.
 
TOBB ETÜ  Öğretim Üyesi İletişim Uzmanı Nesrin Sevimli ise, ilişkilerin günümüzde yozlaştığına dikkat çekerek, sağlıklı, mutlu, huzurlu evliliklerin yürütülmesi için yeterince mücadele edilmediğini vurguladı.
 
Sevimli, “Gerçek mutluluk insanın içinde ve kendisinin elindedir. Mutluluğu ve başarıyı yakalayamayanlar, hatayı başka yerde değil, kendi içlerinde aramalıdırlar. Bir şeyi elde etme hırsı değil, elde ettikten sonra da onu istemeğe devam edebilme becerisi yaşamı anlamlı kılar. İster erkek, ister kadın olalım. Unutmayalım! Hiç kimse bizimle birlikte ya da evli olduğu için bizi sevmek ya da saymak zorunda değildir. Sevgi gibi saygının da kazanılması gerekir. Mutlu bir birliktelik için en önemli şey eşler arasındaki iletişimin niteliğidir. Etkili iletişim kurabilenler yürekten dinleyip, yürekten konuştukları için muhteşem beraberliklere ve dostluklara imza atar. Etkili iletişim için üç temel özellik; karşımızdakini can kulağıyla dinlemek, kendimizi doğru tanımak, kendimizi doğru ifade etmektir” diye konuştu.
 
Nesrin Sevimli, kadın dili ile erkek dilinin farklı olduğunun da altını çizerek,“Kadınlar ilişkilere odaklanır, sorunları anlamaya çalışır, duygu-düşünce-yaşantı paylaşır, takdir edildiklerini görmek ister ve işbirliği arar. Erkekler ise statüye odaklanır, sorun çözmeye meraklıdır, bilgi-olgu aktarmak, saygı görmek ve özerkliğini korumak ister. Kadınlar eşit konumda konuşma uğraşları ile ilgili ilgilenilmesini, sorunları ve duyguları paylaşmak ister. Erkekler konuşmaya başlamadan önce düşünce ve duygularınızı netleştirmeyi, sorunlara birlikte çözüm aramayı ihmal etmeyin! Kadının erkeğin kullandığı dil farklı olsa da seven insanlar sevgi diliyle anlaşırlar. Emir vermeyin, rica edin. Talimatla rica arasında dağlar vardır. Suç ve ceza anlayışı ile konuşmayın. Bu duyguların zedelenmesine, ilişkide acıklı sahneler yol açar. Zihin okumaya kalkmayın. Tepki yerine cevap verin. Empati gösterin. Sözünü kesmeyin” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA