• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlaka Değiştirebileceğiniz Bir Şeyler Var
26 Mart 2013 Salı 10:44

Mutlaka Değiştirebileceğiniz Bir Şeyler Var

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi Selçuk Üniversitesinin ev sahipliğinde öğrencilere tanıtıldı.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın Eşi Hatice Doğan’ın tanıtımını yaptığı projede, engelliler, yaşlılar, şehit ve gazi ailelerine yönelik oluşturulan farkındalık üzerine yapılan faaliyetler anlatıldı ve öğrencilerden projeye destek olmaları istendi.
Projenin tanıtım toplantısına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın Eşi Hatice Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Eşi Hatice Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
“GÖNÜLLÜLÜK FARKINDALIK YARATMAKTIR”
Projenin açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, ülke genelinde yapılan gönüllü çalışmaların önemine değinerek, “Toplumumuzda ‘gönüllülük’ kavramına yönelik farkındalık yaratmak ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere hayata geçirilen bu proje, inanıyorum ki Konyamızın köklü ve tarihi geleneklerinden gelen sosyal bağlılık ve güven duygusuyla daha ileri boyutlara taşınacaktır. Bugün salonumuzda bulunan bu genç ve dinamik gönüllülerimizin bunun en büyük göstergesi olduğunu düşünüyorum.” dedi.
           Selçuk Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk bilincine sahip bir üniversite olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gökbel, “Bir çocuğun hayatını kurtarmak toplum hayatını kurtarmak gibidir. Hepimiz bu bilinçle hareket edelim. İnanıyorum ki herkesin bu konuda yapabileceği küçük de olsa bir şeyler vardır. Selçuk Ğniveristesi olarak bu konuda bulunduumuz topluma imkanlarımız ölçüsünde katkı sunmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda bu yıl da Sağlık Kasabası’nda gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri bunun en güzel örneğidir. Bu projeyle de bize güzel bir fırsat verildi. Gelin hepimiz elimizi taşın altına koyalım ve geçmişimizden aldığımız güçle bugününün sosyal sorumluluk sahibi gönüllü bireyleri olalım.” dedi.
“GÖNÜL ALMAYA ADAY OLAN KİŞİLER GÖNÜL ELÇİSİ OLABİLİR”
Gönül Elçileri projesini detaylarını öğrencilerle paylaşan Vali Aydın Nezih Doğan’ın Eşi Hatice Doğan, “Bizler şu anda geçmişin bize hazırladığı değerler üzerine bir hayat kurduk ve bizden öncekilerin hazırladığı bir ortamda yaşıyoruz. Gelecek nesil de sizin hazırladığınız sonuçları yaşayacak. Bu yüzden gelecek nesillere önemli değerler bırakmak için bugünün farkında olarak yaşamamız gerekiyor. Bu konuda engellilerimiz, yaşlılarımız, şehit ve gazi ailelerimizle bağımızı koparmadan onların farkında olarak yaşamımızı sürdürmemiz gerekiyor. Bu konuda yapılan en önemli çalışmalardan biri de bu güzel projedir.  Gönül Elçisi olup bu farkındalığı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Hayatınızı onlar etrafınızda yokmuş gibi davranarak yaşamayın. Gönül almaya aday olarak ‘Gönül Elçisi’ olmaya başlayabilrisiniz.” dedi.
     “AVRUPA’DA SOSYAL SORUMLULUK ÖNEMLİ BİR KRİTERDİR”
Oldukça etkili bir konuşma yaparak salonu dolduran yüzlerce kişiye duygusal anlar yaşatan Hatice Doğan, “Avrupa’da işe alımlarda sosyal sorumluluk projelerine destek vermek  önemli bir etkendir. İşinizi iyi yapmanızın yanında hangi sosyal sorumluluk projelerine ne gibi katkılarda bulundunuz da soruluyor ve önemli bir kriter olarak değerlendiriliyor. Çünkü onlar şunun farkındalar ki dayanışmayı bilen, başkalarını da düşünen insanlar, hayata daha fazla güzellik katacaktır. Bu da yaptığı işteki başarıyı en üst düzeye çıkarmada ona katkıda bulunacaktır.” dedi.
Toplantının son bölümünde ise Gönül Elçileri Proje sitesinin kullanımıyla ilgili öğrencilere bilgi verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA