• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müthiş adım! Her evde bir çalışan olacak
22 Haziran 2015 Pazartesi 10:36

Müthiş adım! Her evde bir çalışan olacak

İŞKUR, 'her evde en az bir çalışan' hedefiyle sahaya iniyor. İşe girenlerin yol parası ödenecek, 350 lira da işe başlama yardımı yapılacak.

Hükümet, gelir dağılımındaki dengesizliği asgariye indirmek, işgücüne katılımı artırmak için önemli bir adım daha atıyor. Türkiye İş Kurumu, işe yerleştirmelerde sosyal yardımla geçinenlere öncelik verirken, "her evde en az bir çalışan" stratejisini yaşama geçiriyor.

Gelir testi sonuçları dikkate alınarak hiç çalışanı olmayan ailelerin listeleri çıkarıldı. İŞKUR, başvuru kaydı olmayan, sosyal yardım alıp da çalışabilir durumda olanlara iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunmaya başladı. Bu kapsamda işe girecek olanlara 350 lira işe başlama yardımı yapılacak.

İŞKUR'A GİTMEDEN KAYIT

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte yürütülen çalışma ile sosyal yardım alanların istihdama kazandırılması öngörülüyor. İŞKUR'un yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli de 'istihdam görevlisi' olarak sahaya indi. Sosyal yardım alanlardan 18-45 yaş arası çalışabilir olanların, iş başvurusu yapsın ya da yapmasın doğrudan iş arayan kayıtları yapılıyor. Uygun işlere yönlendiriliyor. O da olmazsa meslek kurslarına kayıt yapılıyor.

UZUN SÜRELİ İŞSİZLER

Yapılan çalışma ile işsizlerin mesleki, kişisel sorunlarını fark etmeleri ve iş ortamına daha iyi uyum sağlamaları için yardımcı oluyor. Meslek edinme, iş arama ve bulmada birebir, kişiye özel ve yakından takip sistemi ile uzun süreli işsizlik de önlenmiş olacak.

YOL PARASI İŞKUR'DAN

İŞKUR, bu kapsamda işe başlayanlara başka destekler de verecek. Buna göre, işe yerleştirilecek olanların yol masrafını kurum karşılarken, işe yönlendirilen kişilere yaklaşık 350 liralık işe başlama yardımı yapılacak.

SOSYAL YARDIM DEVAM EDİYOR

İŞKUR, sosyal yardım alanlar arasında belirlenen 'çalışılabilirlik' kriterlerine sahip kişilerin de kaydını alarak en uygun işin bulunmasını sağlıyor. Sosyal yardım alanlar Kurum kanalı ile işe girdikten sonra sosyal yardım kesilmiyor. Yardım alanlar, işe yerleştirildikten sonra brüt asgari ücretin üçte biri kadar yardım almaya devam ediyor.

5 MİLYAR LİRALIK KAYNAK AYIRILDI

İstihdamın artırılması için 5 milyarlık kaynak ayrılırken, teşvikler de yaygınlaşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsiz sayısının 2 milyon 850 bin kişi olduğunu belirterek, "Küresel krize rağmen son 5 yılda 5 milyon istihdamı nasıl gerçekleştirdik. Gençlerin istihdamı ile ilgili prim paylarını karşılıyoruz. Ayrıca 5 puan indirimi var. Hem gelirlerinizi artıracaksınız hem 78 milyona hizmet sunacaksınız hem de daha çok istihdamı sağlayacaksınız. 6 milyon istihdam varken teşviklerle 13 milyon 600 bin istihdam gerçekleştiriyoruz. Dünya bize gıptayla bakıyor" dedi.

Kaynak : Sabah

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA