• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mütalaa için dosyayı istedi
27 Kasım 2012 Salı 17:59

Mütalaa için dosyayı istedi

Mütalaa için mahkemeden dosyayı isteyen "Ergenekon" savcısı Pekgüzel, "Danıştay saldırısının delillerinin karartılması" ve "Odatv" dava dosyalarının bu davayla birleştirilmemesini talep etti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, taleplere ilişkin görüşünü açıkladı.
''Ergenekon'' davasına giren savcı Pekgüzel, bu dosya ile İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ''Danıştay saldırısının delillerinin karartılması'' dava dosyası ile İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ''Odatv'' dava dosyasının birleştirilmesi talebinin kabul edilmemesini istedi.
Savcı Pekgüzel, davalarda yargılanan sanık sayısının fazla ve dosyanın kapsamlı olduğunu, ''Ergenekon'' davasının makul sürede bitirilmesi gerektiğini, birleştirmenin davanın sürüncemede kalmasına neden olacağını belirterek, bu iki dava dosyasının birleştirilmesi talebinin kabul edilmemesini istedi.
Mütalaa için dosyayı istedi
Pekgüzel ayrıca, sanık ve avukatların varsa tevsi tahkikat taleplerini bildirmelerini, aksi durumda esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesini istedi.
Sorgu ve savunması tamamlanan sanık Orgeneral Nusret Taşdeler hakkında yakalama kararı bulunduğunu anımsatan Pekgüzel, hakkındaki suçlamalar dikkate alınarak Taşdeler'in tutuklanmasını da talep etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA