• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Kalaycı’dan taksi durağına ziyaret
08 Ekim 2015 Perşembe 11:52

Mustafa Kalaycı’dan taksi durağına ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, taksici esnafını ziyaret ederek partisinin vaatlerini anlattı.

MHP Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay ve beraberindeki partililerle birlikte seçim çalışmalarında bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Konya 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, Sadrettin Konevi’nin türbesinde dua ederek ziyaretlere başladı. Bölge esnafını gezen Kalaycı, 1 Kasım seçimlerinde partisine destek istedi. Konevi Taksi Durağı'nda taksicilerle sohbet eden Kalaycı ve partililer ardından tren garına gitti. Yolcular ve çalışanlarla görüşen MHP heyeti, buradaki taksi durağında ikram edilen çaydan içerek şoför esnafının sorunlarını dinledi.

Milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, taksici esnafına partisinin vaatlerini anlatarak, kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerine, primlerini düzenli ödedikleri çalışma sürelerinin her 4 yılı için bir yıl filli hizmet zammı verileceğini söyledi. Kalaycı, “Geçimini bir tek araçla temin eden şoför esnafının mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan on yıl kullanmak şartıyla KDV ve ÖTV alınmayacak. Akaryakıt kaçakçılığı önlenecek, buradan elde edilecek gelir yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan esnafımıza vergisiz akaryakıt temini için kullanılacak. Şehir içi taşıma sektöründe bulunan esnaf ve sanatkarların elektrikli araç kullanmaları için bir destek programı uygulamaya konulacak. Şoför, minibüsçü, servisçi ve nakliyeci esnafının taşımacılık yapabilmesi için zorunlu olan yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretlendirmeler, yapılacak yeni düzenlemelerle şoför esnafına yük olmaktan çıkarılacak. Kamyon ve otobüslere takoğraf takılması uygulamasındaki sorunlar giderilecek” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA