• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müslümanların evi ateşe verildi
28 Ekim 2012 Pazar 09:47

Müslümanların evi ateşe verildi

Myanmar yönetimi, BM'ye, ülkenin batısında Bangladeş sınırındaki Arakan eyaletindeki çoğu Müslüman 22 binden fazla kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı bilgisini verdi.

Birleşmiş Milletler'in, (BM) Myanmar'ın Yangon kentindeki yetkililerinden Ashok Nigam, bu sabah itibariyle Myanmar yönetiminin verdiği bilgiye göre, şiddet olayları nedeniyle son bir hafta içinde 22 bin 587 kişinin evini terk ettiğini, yaklaşık 4 bin 665 evin küle döndüğünü bildirdi.

Nigam, evini terk edenlerden 21 bin 700'ünün Müslüman olduğunu ve Müslümanlara ait 4 bin 500 evin ateşe verildiğini kaydetti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi ise, bu haftaki olaylarda 84 kişinin öldüğünü belirtti.

Myanmar'da 21 Ekim Pazar günü Rakhine Budistleri ve Rohingya Müslümanları arasında şiddet olayları yeniden patlak vermiş ve Müslüman nüfus Bangladeş sınırına doğru yeni bir göç akını başlatmıştı.

Açız çığlığı

Bangladeş'in Myanmar sınırında Cox's Bazar'daki Kutupalang köyü yakınlarında derme çatma bir kamp alanında yaşayan binlerce Rohingya Müslümanı, Kurban Bayramı'nı oldukça zor şartlar altında geçiriyor.

Ziyaretçilerin ve gazetecilerin girmesine izin verilmeyen kampa gece yarısını bekleyerek girmek başarılırken, kampta elektriğin olmaması nedeniyle sıkıntıların arttığı gözleniyor.

"Tecavüzden, zulümden ve ölümden kaçtıklarını" anlatan, fotoğraf karelerine girmekten ve adını vermekten kaçınan bir kadın sığınmacı, titreyen dudaklarıyla sadece "Açız" diyebiliyor.

"Arakan'da Budist rahiplerce pek çok yakınının öldürüldüğünü" belirten Fatıma Hatun ise, Naf Nehri'ni tekneyle geçerek Bangladeş'e sığındıklarını ve 4 yıldır kampta yaşadığını anlatıyor. Fatma Hatun, "Kurban Bayramı'nı sevinçle karşılayamıyoruz" diyor ve daha fazla konuşmak istemiyor.
 
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA