• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİADın konuğu Serdar Kalaycı
22 Şubat 2012 Çarşamba 12:04

MÜSİAD'ın konuğu Serdar Kalaycı

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı MÜSİAD Konya Şubesi Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısına konuk oldu.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı MÜSİAD Konya Şubesi Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısına konuk oldu. Üç senelik süreçte Meram’a kazandırılan yatırımların konuşulduğu toplantıda Başkan Kalaycı gelinen nokta hakkında bilgi verdi.

MÜSİAD Konya Şubesinde gerçekleştirilen toplantıya MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genişletilmiş Yönetim Kurul Üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Meram Konya için en önemli ilçelerden birisi. Sayın başkan bize üç yıllık süreçte Meram’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verecek kendisine teşekkür ediyoruz. Unutmamamız lazım ki Bürokrasisi, siyaseti, Sivil Toplum Kuruluşları ve Belediyelerimizin ortak noktası Konya. Konya için yapılan tüm çalışmalarda beraberiz” dedi.

Başkan Aslan Korkmaz’ın ardından sözü alan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı Meram’da gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Seçilmelerinin ardından mali tablolarının çözümü yolunda planlar yaptıklarını belirten Kalaycı, “Belediye Başkanı seçilmemizin ardından Meram’ın mali tablosunun iyileştirilmesi için özel planlama yaptık. Bu noktada önemli tasarruf tedbirleri aldık. İyi niyetli düşündük, kalıcı tasarruflar yaptık, ilk yıl tüm borçlarını ödeyen ve şu anda da kasasında ciddi parası olan bir belediye haline geldik” şeklinde konuştu.

Belediye hizmetlerinde niyetlerinin kaliteli hizmet sunmak olduğunu belirten Başkan Kalaycı, “Biz çalışmalarımızda iyi niyetli tutum sergiledik, vatandaşa da yaptıklarımızı anlatmamızın önemini biliyorduk. Bu nedenle birçok sorunun çözümü için yılmadan çalıştık. Bu noktada çözülemez denilen birçok sorunu çözüme ulaştırdık” ifadesini kullandı.

Seçimlerin ardından bir senelik süreçte özellikle mali sorunların çözümü ile uğraştıklarını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Kalaycı, “İkinci yıldan itibaren Meram’a yatırım yapma dönemine girdik. Ayrıca iki yıldan beri Mart ayından Ekim ayına kadar her perşembe temel atma ve açılış yapan bir belediye olduk. Tarihi eserlerin restorasyonuna önem verdik. Bu bağlamda İstasyonun karşısındaki Augustus Otel ile Hatunsaray yolundaki Pamukçu Han’ın restoresini tamamladık. Şükran Mahallesi’ndeki tarihi evin restoresi çözülemez bir durumda idi. Burada 160’a yakın varis vardı. Bunların hepsi ile tek tek görüştük hatta yurt dışında bulunan varislere İçişleri Bakanlığı aracılığı ile ulaştık ve kamulaştırmasında sona geldik.” diye konuştu.

Diğer taraftan vatandaşa hizmet için mücadele ettiklerini belirten Kalaycı, “ Meram’da iki yılda 250 kilometre yol açtık.  Bunun yanı sıra üç tane 16 derslikli okul, 5 tane aile sağlığı merkezi, onlarca çocuk parkı, 5 adet spor tesisi, Hasta Konukevi, hobi bahçesi, organik ürün pazarı gibi birçok hizmeti vatandaşlarımızın kullanımına açtık.” dedi.

Meram ilçesinin Konya’nın eski mahallelerinden oluşmasının imar açısından birçok sorunu da beraberinde getirdiğini dile getiren Serdar Kalaycı, büyük bir bölgeyi tamamladıklarını ve bu noktada da çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Toplantı Soru-Cevap bölümü ile devam etti. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya sorularını ileten MÜSİAD Konya Şubesi Genişletilmiş Yönetim Kurulu üyeleri, Konya’nın desteklenmesi için tüm kurumların olduğu kadar özellikle belediyelerin Konya’da üretilen ürünleri tercih etmesi ve Konyalı firmalarla iş yapmasının önemi noktasında görüş bildirdi. Serdar Kalaycı da Konyalı firmaların desteklenmesinin, Konya’nın her alanda büyümesi noktasında öneminin farkında olduklarını belirterek, “Konyalı markalarımız ve firmalarımızla çalışmak için ayrı bir özen gösteriyoruz. Meram Belediyesi olarak her alanda yapılan çalışmalarda firmalar için Konya merkezli olmak bizim için en önemli tercih sebebi. Bundan sonra da bu konuya ayrı bir özen ve gayret göstereceğiz” dedi.

Toplantının sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya günün anısına tablo hediye ederken, Serdar Kalaycı da Başkan Korkmaz’a Sırçalı Medrese’nin giriş kapısının maketini takdim etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA