• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİADdan büyük organizasyon
09 Ekim 2012 Salı 11:44

MÜSİAD'dan büyük organizasyon

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz 11-14 Ekim tarihleri arasında İstanbulda düzenlenecek olan 14. MÜSİAD Fuarı ve 16. Uluslararası İş Forumu Kongresinin İslam Dünyasının en büyük...
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz 11-14 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan 14. MÜSİAD Fuarı ve 16. Uluslararası İş Forumu Kongresinin İslam Dünya’sının en büyük organizasyonu olduğunu söyledi.
 
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz yaptığı açıklamada, “'MÜSİAD'ın düzenlediği IBF Kongresinin ve Fuarının aynı anda yapılıyor olmasının en önemli özelliğinin, İslam iş dünyasını buluşturan dünyadaki en büyük organizasyon olması. Sadece iş adamlarını değil aynı zamanda önemli sayıda ülkenin karar alıcılarını da buluşturuyor olması, ileriye yönelik işbirliklerini geliştirmesi programlara ayrı bir önem kazandırıyor. Kısacası, katılımcı ülkelerin üst düzey yetkilileri ve iş adamlarıyla ikili anlaşmalar imzalanması, ticaret imkânlarının artması anlamına da geliyor.  11-14 Ekim tarihleri arasında CNR Expo Center da düzenlenecek Fuar ve Forum organizasyonları, toplamda 60 bin metrekareye yakın kapalı alanda, 4 ayrı sektörü barındıracak. IBF Kongresi ilk kez Fuar ile birlikte ve aynı gün yapılacak. Sayın Başbakanımızın teşrifleriyle gerçekleştirilecek bu büyük buluşmayı iş dünyası yakından takip edecek. Ortak fikirler, ortak sorunlar, ortak çözüm önerileri ve ortak hayaller Forumda konuşulacak ama ortaklıklar fuarda kurulacak. Özlenen işbirliği sağlanan bu büyük platformda bu yıl hayata geçecek” dedi.
MÜSİAD fuarının ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Aslan Korkmaz, “Ülkemizin tanıtımına büyük bir katkı sağlayan, makine ve otomotiv, inşaat, tekstil, gıda ve ambalaj sektörlerini bir araya getirecek olan ve artık sadece MÜSİAD’ın değil tüm ülkenin bir projesi haline gelen MÜSİAD Fuarı ve IBF Kongresi’nde yapılacak ticaret ve yatırım bağlantılarının, yükseliş trendine giren ekonomimize bir ivme daha kazandıracağını ümit ediyoruz. Kongremize paralellik arz edecek birçok sergi ve müze fuar süresince hizmet verecek. Türk mühendisler ve girişimciler tarafından geliştirilen; İnsansız Hava Aracı, Arıkopter, Mobil Solar Sistemler, Logiba, Robot Okulu, Hidrojen Teknesi ''Martı'', Eko Karavan, Solar Enerjili Araba: 'Arıba' yeni teknolojik ürünler sergisi de olacaktır” ifadesini kullandı.
Fuara 86 ülkeden 5 bin iş adamının katılacağını belirten Korkmaz, “565 yerli firma, 125 yabancı firma ve 25 sivil toplum kuruluşu (STK) ile 200 bin civarında ziyaretçinin beklendiği fuara 715 katılımcı yer alacak, Japonya, Hindistan, İngiltere, Malezya, Suudi Arabistan, Libya, Tunus, Mısır, Macaristan, BAE, Almanya ve Fas kendi ülke tanıtımları için stant açacaklardır” dedi.
Konya’dan 19 firmanın fuarda stant açacağını belirten Korkmaz, “14. MÜSİAD Fuarına Konya’dan; Konya Şeker, Kombassan Holding, Tümosan, İmaş Makine, Savaşan Emaye(Grendeur), Seykom Metal(Wiconmak), Selva Gıda, Doğrular Madeni Eşya, Petek Plastik, Özen Kompresör, AYC Danışmanlık, ALPRAF, Damla Ofset Matbaacılık (DİVAL Ajanda), Motus Otomotiv, Tuncay Tabela ve Reklam, Mikron-iş Makine, Smz Makine, Başaranlar Turizm ve Logiba firmaları katılacaktır. Bundan önceki fuarlarda olduğu gibi bu sene de Konya’dan MÜSİAD fuarına rekor bir katılım gerçekleşmiştir. Ayrıca fuar organizasyonu çerçevesinde Irak’ın Musul kenti ve Fas’tan 19 yabancı iş adamı Konya’da iş ziyaretleri gerçekleştirecektir. Konya’da üretilen ürünler ve ticari ilişkilerin arttırılması için gelecek yabancı iş adamlarımız sanayimizi daha yakından tanıma fırsatı elde edeceklerdir. Fuarımızın Ülkemize, İslam alemine ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA