• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİADda lojistik eğitimi
12 Aralık 2011 Pazartesi 15:06

MÜSİAD'da lojistik eğitimi

MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi Konyalı sanayicilere ve lojistik sektöründeki firmalara lojistik eğitimi verdi.
MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi Konyalı sanayicilere ve lojistik sektöründeki firmalara lojistik eğitimi verdi.
 
MÜSİAD Konya Şubesi’nde gerçekleştirilen eğitim programında katılımcılara ‘Lojistik Yönetimi’ ve ‘Stratejik Bir Sektör Olarak Lojistik ile Dünyada ve Türkiye’de Lojistik Merkezler’ konulu eğitim seminerleri yapıldı.

MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi Mevlana Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği projesi kapsamında yürüttüğü “TR-52 Bölgesi Konya Karaman Lojistik Strateji Planı Önhazırlık Raporu Projesi”nin eğitim aşamasını tamamladı.

MÜSİAD Konya Şubesinde gerçekleşen eğitim çalışmasında Lojistik Derneği (LODER) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, ‘Lojistik Yönetimi’ ve ‘Stratejik Bir Sektör Olarak Lojistik ile Dünya’da ve Türkiye’de Lojistik Merkezler’ konulu eğitim verdi.

İki oturumda gerçekleşen eğitimin ilk oturumunda, Konya’da faaliyet gösteren firmaların Lojistik operasyonları ile ilgili çalışanlara Lojistik Yönetimi, Taşıma, Depolama stratejileri örnek vakalarla anlatılarak lojistik verimlilik sağlamanın yöntemleri konusunda eğitim verildi. Eğitim seminerinin ikinci oturumunda ise Lojistik alanında faaliyet gösteren firma sahipleri katıldı. Lojistiğin önemi ve lojistik merkezlerin yapılanmasının anlatıldığı ikinci oturumda Prof Dr. Tanyaş, firma yöneticilerinin yeni dönem stratejilerinde neler yapması gerektiğini anlattı.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından bir değerlendirme yapan Proje Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy, “Değişim sürecinin yaşandığı bu dönemde, ülkemizde ve bölgemizde hızla gelişen lojistik sektörü için lojistik yönetiminin temel bilgi ve tekniklerine sahip, analitik düşünme, problem çözme ve karar verme yetenekleri ile donanmış nitelikli bireyler yetiştirmemiz ve böylece Lojistik konusunda bölgemizin insan kaynakları potansiyelini hızla geliştirmemiz gerekiyor. Biz, MEVKA desteğindeki 3 aylık DFD projesi içine yerleştirebildiğimiz bu iki eğitimle bu yolda bir başlangıç oluşturmaya çalıştık. Ancak bu eğitim süreci burada bitmemeli, kapsamı genişletilerek mutlaka sürdürülmeli” dedi.

MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de eğitim seminerinin başarılı geçtiğini belirterek, “ MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi tarafından MEVKA’ya sunulan proje kapsamında eğitim çalışmasını tamamladık. Bu çalışma ile özellikle sanayicilerimiz için büyük öneme sahip lojistik çalışmalarında olması gerekenler katılımcılara anlatıldı. İşletmelerinizin üretim kadar ürünlerinin dağıtımlarını yani lojistik faaliyetlerini kaliteli yapmaları firmalarımızın değerini arttıracaktır. Diğer taraftan lojistik alanında faaliyet gösteren firmalarımız da bu eğitimle bütün dünya ülkelerinde kullanılan lojistik tekniklerini öğrenmiş oldular. Bu eğitim çalışması firmalarımıza 2023 Konya hedefinde ürettikleri ürünlerin dağıtımının daha etkin nasıl yürütebileceğini göstermiş oldu” dedi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA