• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİADda Cuma toplantıları sürüyor
22 Haziran 2014 Pazar 10:11

MÜSİAD'da Cuma toplantıları sürüyor

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma toplantılarının bu haftaki İlahiyatçı-Yazar Musa Mert, “Kur-an’ı Anlamak ve Yaşamak” konulu seminer verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Cuma Komisyonu Başkanı Lokman Koyuncuoğlu, “Mübarek 3 ayları idrak ediyoruz. Ramazan-ı Şerife kavuşmamıza az bir süre kaldı. Biz de bu çerçevede Kur-an’ı anlamak, Kur-an’ı yaşamak ve Kur-an’ı hücrelerimizde hissetmek üzerine genel bir değerlendirme yapmak ve sohbet etmek istedik” dedi.
Açılış konuşmasının ardından toplantıya geçildi. “Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz mübarek Ramazan ayını anlamlandıran esasın Kur-an olduğunu belirten İlahiyatçı-Yazar Musa Mert, “Neden 11 ayın sultanı diye kendimize soracak olursak bunun tek açıklaması Kur-an’ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Kadir Gecesini diğer gecelerden üstün kılan da Kur-an’ın bu gecede inmiş olmasıdır. Bu yüzden Ramazan ayı üstün ve faziletli bir aydır. Kur-an’ı Kerim normal bir kitap değildir. Biz Müslümanlar için kutsal bir kitaptır. Ayetlerden ve hadislerden öğrendiğimiz çerçevede O’nu Müslümanlara tebliğ eden Peygamberimiz, Kur-an’ı rahmet olarak sıfatlandırmaktadır” dedi.
Rahmet elçisi vasıtasıyla toplumlara gönderilen yüce kitabımızın Müslümanlar tarafından kendilerine özel olarak gönderildiğinin düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Musa Mert, “Bu anlamda kendimizi çok özel hissetmeliyiz ve gönderilen bu kutsal emaneti sürekli okumalı, anlamalı ve hayatımıza uygulamalıyız. Çünkü Yüce Allah bizleri muhatap almış ve biz insanlara değer vermiştir. Bizlere bu hayat yolculuğunda lazım olacak her şeyin içinde bulunduğu bir rehber ve kılavuz olan Kur-an’ı Kerimini göndermiştir. O halde insan ancak Kur-an ile anlam kazanıyor ve değer buluyor. Kur-an olmasaydı biz hayatı nasıl anlamlandıracaktık sormalıyız kendimize. Felsefenin varlık, bilgi ve ahlak olmak üzere 3 temel problemi vardır. İnsan nasıl var olmuştur, kim var etmiştir, nereden gelmiştir, doğru bilgi nedir, bilginin kaynağı nedir, ahlakın kaynağı nedir? Filozofların binlerce yıldır cevap bulamadığı bu sorular Rabbimizin bize gönderdiği rehberimiz Kur-an’ı Kerimde cevap bulmuştur. Kur-an’ı Kerim olmasaydı hayatın hiçbir anlamı olmayacaktı. Biz kimiz, neden yaratıldık, dünyada ne işimiz var, görevlerimiz neler diye düşünüp duracak ve anlam kaymasına uğrayacaktık” şeklinde konuştu.
Peygamber efendimizin bir hadisi şeriflerinde Kur-an-ı Kerimi sonunda asla fakirlik olmayan bir zenginlik olarak tanımladığının altını çizen Musa Mert, “Kur-an’ı okuyan, bilen, sadece bilmek yetmiyor, O’nu yaşayan ve Kur-an’ı çevresindekilere ulaştırmaya çalışan kimseler gerçek zenginlerdir. Bizler de gerçek manada zenginliğe erebilmek adına bugünden itibaren daha fazla Kur-an’a sarılmalı, bol bol okumalı fakat bol okumaktan kastım anlamadan okumak değil; evet her harfine sevap var ama bizler Kur-an’ı anlayarak ve hayatımıza tatbik ederek okursak hayatımız anlam kazanır. Önemli olan okuduklarımızın bizleri kötülüklerden arındırması ve hayra sevk etmesidir” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA