• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİADa yeni bir şube
18 Kasım 2009 Çarşamba 00:15

MÜSİAD'a yeni bir şube

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sivas temasları kapsamında MÜSİAD
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi'nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Demir, devletlerin milletler için var olduğunu belirterek, "Devlet örgütü hizmet mekanizmasıdır. Devlet hizmet mekanizması olduğuna göre son dönemlerde özellikle ticaret ve sanayiden devleti hızla çektiğimizi özelleştirmeyi tamamladığımızda bir kere daha reel sektörün öneminin açığa çıktığını, son 7 yıllık bizim hükümetlerimiz dönemindeki yönetimimizde bir kere daha ortaya çıktı ki, özel sektörün itici gücü ile birlikte hem Türkiye'nin içindeki ekonomik istikrarın sağlanmasıyla ekonomide ciddi bir büyüme ve hareketlenme hem üretimde, sanayide ve ticarette hem de ihracata dayalı ciddi bir büyümeyi gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sivas temasları kapsamında MÜSİAD tarafından Taşlıdere Park Restaurant'ta düzenlenen gala yemeğine katıldı. Ülkelerin tamamen gelişmesi ve kalkınmasının sanayici ve ticaret erbabına bağlı olduğunu belirten Demir,"Bunu artık dünyada bilmeyen yok. Türkiye özellikle 80'li yıllardan sonra rahmetli Özal'ın iktidarında dünyaya açılmayı büyük ölçüde başarmış ve günümüze geldiğimizde de artık dünyada 17'nci büyük ekonomisi haline gelen Türkiye'ye ulaşmamıza katkı
sağlamıştır. Cumhuriyet tarihinde Türkiye 2002 yılındaki kriz gibi bir kriz yaşamadı. Bu dönemde AK Parti hükümeti iktidara geldi. En az işin yapıldığı alanlarda, cumhuriyet tarihinde yapılan alanlara eş değer işler yapıldı" dedi.
Demokratik açılımla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Demir, "Biz 80 öncesi Türkiye'de 5 bin üzerinde üniversiteli gencimizi toprağa verdik. 80'den sonra birden kesildi. Ne oldu, neden gönderdik. Bugün bunu izah edip haklı derecesini bulabiliyor muyuz? Bugün nasıl değerlendiriyoruz. 30 yıldır yaşadığımız terör olayını yakın bir gelecekte aynı durumla değerlendirmek durumunda karşı karşıya kalabilir miyiz? Bu ülkede terör bitmedi, bitecek. 72 milyon insanın ülkesiyle 72 milyon vatan evladının birbiri ile problemi yoktur. Özellikle son 7 yılda 58 59 ve 60'ıncı hükümet zamanında devletin millete hizmet örgütü ve aracı olduğunu da artık tescil edilmiştir. Artık geleceğimiz çocuklarımıza ve torunlarımıza 72 milyon vatan evladı arasında ayrılık gayrılık bırakamayız" diye konuştu.
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise, "MÜSİAD 1990 yılında kuruldu. Geride bıraktığımız 19 yılı aşkın süredir MÜSİAD, Anadolu'nun sesi ve gücüne kulak vererek Anadolu'nun girişimclik potansiyelini ortaya çıkardı ve bu bağlamda ticari ve sanayi alanda ülkemizin bir çok bölgesinin gelişmesine katkı sağlayarak onları da en geniş manada temsil etmeyi başardı. Üye sayımız, bugün 3 bin 50'si asil bin 600'ü genç olmak üzere toplamda 4 bin 700'e ulaştı. Üyelerimizin sahip olduğu firma sayısı ise 15 bine yaklaştı. Bu firmalarla ülkemizin ihracatına gayri safı milli hasılasına yaptığımız gelire ek olarak 1 milyon civarında istihdam sağlamayı başardık" ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA