• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİAD’da Selçuklu masaya yatırıldı
22 Eylül 2010 Çarşamba 14:20

MÜSİAD’da Selçuklu masaya yatırıldı

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Toplantısına Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay misafir oldu.
 
MÜSİAD Konya Şubesi’nde haftalık olarak gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısına Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay misafir oldu. Konya’nın ve Selçuklu ilçesinin sorunlarının ve çözüm yollarının masaya yatırıldığı ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda, yapılması gerekenler ve yapılacak olanlar üzerine beyin fırtınası yapıldı.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Belediyeciliğin şehir gelişimi ve değişimi açısından en önemli etken olduğunu belirterek, MÜSİAD Konya Şubesi olarak belediyeciliğe, Selçuklu ilçesine ve Konya’ya genel olarak nasıl baktıklarını açıkladı. Başkan Korkmaz; “belediyeciliğin zor bir iş olduğunu biliyoruz. Ağır sorumluklar getiren belediyecilik ilin veya ilçenin en temel taşıdır. Selçuklu ilçesi bugün için Türkiye’deki sayılı ilçeler içerisinde en fazla nüfusa sahip ilçelerimizdendir. Bu nedenle de Selçuklu ayrı bir önem taşımakta ve çalışmalarının yerinde ve doğru yapılması gerekmektedir. Konya merkezin Selçuklu yönüne ciddi bir oranda yayınlığını düşünürsek Selçuklu’ya atılacak olan tüm adımların Konya’nın geleceği olacağını bilmeliyiz. Bugün Selçuklu’da var olan birçok caddenin alternatifi bulunmamaktadır. Ama biz inanıyoruz ki yapılacak olan projelerle birlikte ulaşım sorunu başta olmak üzere sorunlar çözülebilir ve alternatif caddeler, daha güzel yaşam alanları gibi birçok konuda projeler üretilip, hayata geçirilebilir” dedi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin Belediye ve Selçuklu hakkındaki kanaatleri ise şu yöndeydi: “daha temiz, daha huzurlu, daha yeşil, daha modern bir Selçuklu ve dolayısıyla Konya. Selçuklu ilçesinde insanlarımızın yaşayabilecekleri daha ferah yerleşim alanlarının oluşturulması Selçuklu ilçesini daha cazip hale getirecektir. Selçuklu ilçesi alan olarak bu imkanlara sahiptir. Şehrin gürültü ve kalabalığından bunalan insanlarımıza bu imkanın sağlanacak olması hem daha huzurlu hem de daha modern ve iç içe girmemiş yapıların inşa edilmesi Konyalılar adına büyük bir beklentidir. Ayrıca trafik sorunun da çözülerek, raylı sistem oluşturulması bu ilçemizi trafik açısından ciddi anlamda rahatlatacak yaşanabilir ilçe sıralamasında başa koyacaktır.”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise belediye ve çalışmalar hakkında MÜSİAD heyetine bilgiler verdi. Altay: “Selçuklu ilçesinde 470 bin kişi yaşamaktadır. Ciddi bir nüfusa sahip olan bu ilçeye hizmet etmek için canla başla çalışan 1000 personelimiz bulunmaktadır. Çalışmaların doğru ve yerinde yapılabilmesi içinse doğru yere doğru eleman şarttır. Bugün biz Selçuklu olarak bu sıkıntı ile karşı karşıyayız. Emekliliği geldiği halde henüz emekli olmayan kurum müdürlerimiz, personel alımında yaşadığımız sıkıntılar, istediğimiz gibi üst düzey yönetici seçemememiz bizler için büyük sıkıntı teşkil etmektedir. Temennimiz bu sıkıntıları en kısa sürede aşarak, uzman bir kadro ile daha profesyonel işler başarmaktır. En büyük hizmetin insana yapılan hizmet olduğunu biliyor ve buna göre hareket ediyoruz” dedi.

İlçenin ulaşım sorunu içinde üzerinde çalıştıkları ulaşım ve trafik master planını bir an evvel hayata geçirerek, yeni yollar, yeni taşıma güzergahları ve raylı sistem düşündüklerini kaydeden Başkan Altay şunları kaydetti: “bir yerleşim alanını rahatlatmanın en temel yolu trafik ve yeni yerleşim alanları sorununun çözülmesidir. Bu konular üstünde çalışıyor, projeler üretiyoruz. İnanıyorum ki Selçuklu ilçesinde yaşayan halkımız en kısa sürede hayalindeki ilçeye kavuşacak ve –İyi ki Selçuklu’da Yaşıyorum- diyecektir” dedi.

Toplantı, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile Selçuklu Belediye Başkanının, ilçe ve Konya için yapılması gerekenler üzerine sohbet etmeleriyle devam etti. Toplantıda Konya üzerine bu tür toplantıların devam ettirilmesi ve Konya üzerine kafa yorulmasına mutabakat sağlandı.

 

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA